[#1] Jaguar xj 220
Wczoraj własnie zacząłem z powrotem grać.

Grał ktos z was??

ja najpierw postanowiłem zaczac serię od Anglii i Kanady

na razie

Anglia-1,1,3
Kanada -1,1,2

z tymże mam nadzieję że nie bedzie tego samego co na amidze czyli że nie skoncze sezonu i pojawi sie biała gazetka.

na razie mam strategię
naprawiam tylko zespsute czesci(patrz te swiecace się na czerwono)

jak myslicie Jaki kraj wybrac dalej??

Inne uwagi co do gry mile widziane.Dyskutujmy.
[#2] Re: Jaguar xj 220

@vipdavid, post #1

Ja próbowałem przejść, ale jakoś nigdy zapału nie starczyło.
Co do napraw - w zasadzie masz rację, naprawiamy tylko to co na czerwono. Uwaga - po 2-3 (chyba) krajach jest do wymiany silnik/skrzynia biegów! A to jest droga impreza.
Co do wyboru kraju - najlepiej taki który jest najbliżej, taniej wtedy wychodzi przelot :)
[#3] Re: Jaguar xj 220

@madman15, post #2

Przeszedłem, ale gra jest ciężka. Najtrudniejsze są chyba trasy w Brazylii i warto je zaliczyc na początku. Trzeba przede wszystkim uważać na zużycie silnika, bo jeżeli się uszkodzi a my nie będziemy mieć kasy na wymianę to po zawodach.

[#4] Re: Jaguar xj 220

@OSH, post #3

rowniez udalo mi sie przejsc..
gra nie jest trudna..wystarczy pociwiczyc...
gra moze spokojnie konkurowac z lotusem

[#5] Re: Jaguar xj 220

@HOŁDYS, post #4

Moim skromnym zdaniem HOŁDYS ona jest znacznie lepsza od Lotusa :)

[#6] Re: Jaguar xj 220

@OSH, post #5

podbijam zdanie OSH

jaguar>>Lotus
[#7] Re: Jaguar xj 220

@OSH, post #5

Szybkosciowa tak,graficznie nie, muzycznie - ciezko powiedziec...

na pewno gra na 2 playerow dziala szybciej na nie dopalonej A500..

lotus II i III ... potrzebuje realfastram zeby dzialalo w 100 % 25 fps

mozna by sie pokusic o trzeciego zawodnika... F17 Challenge .. firmy Team17

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 10:37:38
[#8] Re: Jaguar xj 220

@HOŁDYS, post #7

. potrzebuje realfastram

czego ??
[#9] Re: Jaguar xj 220

@vipdavid, post #8

prawdziwego FAST RAMu

[#10] Re: Jaguar xj 220

@cacodemon666, post #9

anglia -1,1,3
kanada- 1,1,2
USA-3,2,12
Egipt-7,1,1

To moje wyniki po 12 rundach GP.Ciagle mam przewagę nad Rahalo.

Napiszę kilka moich spostrzeżen ,wy dołozycie swoje trzy grosze i moze to komus się przyda.

Paliwo-raczej nie nalezy się tym martwić.Do tej pory jeszcze nie musiałem tankować.

Propo jazdy-próbowałem zwalniac na zakrętach ale to nic nie dało,a jeszcze mi przeszkadszało gdyż od razu wymijało mnie kilku przeciwników.Po Prostu trzeba wczesniej wchodzić w zakręty.

Trasy-Chyba rzeczywiscie tak jak pisał OSH najlepiej na poczatku wybrać te najtrudniejsze.
[#11] Re: Jaguar xj 220

@OSH, post #5

Jaguar miał w swoim czasie to czego brakowało w Lotusie II (w LIII dodano to i owo) ale jednak dla mnie Lotus II choć uboższy w wiele opcji WYMIATA!
Nawet Lotus III nie smakuje tak dobrze jak LII.
[#12] Re: Jaguar xj 220

@vipdavid, post #10

Ostatnie wyniki

Włochy 1,14,2
Szwajcaria-1,1,20

Do konca serii jeszcze Grecja,Francja,Brazylia,Japonia,Austria ,Niemcy.

Z Rahalo równo mamy po 319 pkt.W kasie 136 000.
[#13] Re: Jaguar xj 220

@vipdavid, post #12

20? Co tak okrutnie źle że ostatni?

Wymieniałeś już silnik/skrzynię? I czy wyścigi w późniejszych wyścigach nie są czasem dłuższe (więcej okrążeń)?
[#14] Re: Jaguar xj 220

@madman15, post #13

20-dlatego że poddałem się bez walki.

Sytuacja na teraz
Ostatnie wyniki
Niemcy-19,10,10.Bez kitu to jest dramat.

W kasie 88 ooo do konca jeszcze Austria,Grecja,Brazylia,Japonia,Francja.

Spadłem na 3 miejsce mam 40 punktówdo lidera(Rahalo) i 10 pkt do Pescarolo.

Jak myslicie ukonczę??

W odpowiedzi na post madmana:

Tak wymieniałem po Egipcie zdaje się.Teraz też mi swieci na zółto i najgorsze że nie mam kasy na naprawę.Tak wyscigi są teraz dłusze.Trasy w Niemczech maja po 6 okrazeń.Powinienem chyba ten silnik wymienić bo inaczej chyba nie bedzie miejs na podium.

Ostatnia modyfikacja: 23.09.2010 16:19:07
[#15] Re: Jaguar xj 220

@vipdavid, post #14

A próbował ktoś z Was kodów do gry? Znalazłem kody na stronie lemonamiga.com, ale nie umiem uruchomic kodu na zwycięstwo. Wciskam "P" po sygnale "Go", potem znów "P" i nic, wyścig się nie kończy. Została mi tylko Australia do przejechania, a nie mam kasy na naprawe silnika.
[#16] Re: Jaguar xj 220

@HOŁDYS, post #7

Moim skromnym zdaniem Jaguar jest trudniejszy od Lotusa.

Jeżeli chodzi o grafikę, to uważam, że ta w Lotusie jest bardziej kolorowa i przyjemniejsza dla oka, ale ta w jaguarze jest lepiej dopracowana pod kątem detali (wystarczy spojrzeć na samochód, flagi etc.).

Co do muzyki, to w Lotusie większość utworów jest szlagierowa, natomiast w Jaguarze ze trzy kawałki są super, są jakby bardziej klimatyczne i lubię je słuchać od czasu do czasu w prawdziwym aucie.

Co do tego która gra jest lepsza trudno mi powiedzieć. Lotus jest na pewno bardziej znany (Jaguar wyszedł chyba później), natomiast Jaguar ma kilka fajnych elementów dodatkowych których w Lotusie brak. Własne odczucia i doświadczenia mam takie, że kiedyś w Lotusa przyjemnie mi się grało na podzielonym ekranie z kumplem, a w Jaguara w trybie solo, najchętniej po nocach :)
[#17] Re: Jaguar xj 220

@Duracel, post #16

" natomiast Jaguar ma kilka fajnych elementów dodatkowych których w Lotusie brak"

Jakie to elementy ?
Nie jestem fanem samochodówek ale to w lotusach pamiętam dodatki czy ciekawostki jak skrzyżowania z możliwością walnięcia w tira lub przejechania mu pod naczepą, przyśpieszacze (turbo) i zwalniacze (liście i kałuże), hopki (skocznie).

Pozdrawiam
[#18] Re: Jaguar xj 220

@RadoslawF, post #17

Na przykład edytor tras :D
[#19] Re: Jaguar xj 220

@parallax, post #18

Była na dyskietce z grą? nie zauważyłem lub olałem, fakt że to co miałem to nie był oryginał z instrukcją.

Pozdrawiam
[#20] Re: Jaguar xj 220

@RadoslawF, post #19

W menu masz wbudowany OK

Zaprojektowane trasy nagrywasz na czystej dyskietce :)
[#21] Re: Jaguar xj 220

@RadoslawF, post #17

Choćby sama możliwość wyboru gdzie będziemy się ścigać, wybór naprawy zużytych akcesoriów, widok zawodników na pudle wraz z tabelą indywidualną i poszczególnych zespołów...

...W Lotusa grało się bardziej jak po sznurku :)
[#22] Re: Jaguar xj 220

@parallax, post #20

Czyli nie chciało mi się bawić w tworzenie, z wbudowanego edytora do gry skorzystałem chyba tylko dwa razy no i to był zestawy do gier strategicznych.

Pozdrawiam
[#23] Re: Jaguar xj 220

@Duracel, post #16

Jeśli chodzi o muzykę w XJ220, to z wyjątkiem "metalowego" kawałka, który nie bardzo mi się podoba, pozostałe utwory wymiatają. Uwielbiam ich słuchać. Wciąż marzę, że kiedyś posłucham ich sobie w prawdziwym XJ220 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem