[#1] Virtual Karting II
Mam pytanie odnośnie tej gry. Chodzi ładnie i płynnie, ale efekt psuje paskudny efekt wyświetlania obrazu. Gra wygląda jakby obraz był wyświetlany z przeplotem. To normalne ?

[#2] Re: Virtual Karting II

@cacodemon666, post #1

A nie ma żadnych opcji dotyczących wyświetlania?

[#3] Re: Virtual Karting II

@cacodemon666, post #1

Tak, ta gra jest obrzydliwa wizualnie.

1
[#4] Re: Virtual Karting II

@fazior, post #3

I w miarę wygląda tylko i wyłącznie na telewizorze.
[#5] Re: Virtual Karting II

@PopoCop, post #2

Można tylko pogorszyć ustawiając pixele 2x2. Szkoda, bo fajnie się gra, animacja płynna i sterowanie całkiem ok.
A tak na marginesie, czy Fabio Bizetti coś jeszcze tworzy na Amigę ?

[#6] Re: Virtual Karting II

@MisOr, post #4

A nie ma żadnej możliwości, żeby wyścigi wyświetlały się poprawnie na LCD ?

Wiem, że problem dotyczy zarówno emulatorów jak i real hardware
[#7] Re: Virtual Karting II

@lukjan, post #6

Pobaw się ustawieniami TV.
[#8] Re: Virtual Karting II

@koczis, post #7

Nie mam takich pokręteł.. A poważnie, te ustawienia które są nic nie dają
[#9] Re: Virtual Karting II

@lukjan, post #8

Ostrość obrazu dobrze jest zepsuć na maxa. Ja mam wadę wzroku więc wystarczy, że zdejmę okulary a sprzętowy dithering i antyaliasing robi cuda.
[#10] Re: Virtual Karting II

@koczis, post #9

Ale tu jest kwestia odwzorowania kolorów, które bardziej negatyw przypominają, bo ta gra korzysta z jakiegoś tricku, żeby płynniej dzięki temu działała
[#11] Re: Virtual Karting II

@lukjan, post #10

No to przełącz TV w tryb kinowy, albo ręcznie ustaw kontrast, nasycenie barw i jasność. Samej gry nie poprawisz, bo nie ma takiej opcji. Można również użyć mniejszego TV 19 do 21 cali max i zagrać z dalszej odległości. Albo zmienić grę. Polecam Indianapolis 500.
[#12] Re: Virtual Karting II

@koczis, post #11

i jeszcze kabel telewizyjny albo AV
2
[#13] Re: Virtual Karting II

@michal_zukowski, post #12

Zgadza się, czym więcej zakłóceń tym bardziej TV chce ten obraz porawić, dzięki temu zbliżamy się do tradycyjnego CRT TV. Ekran w tego typu grach musi żyć własnym życiem. (w tych pisanych pod CRT)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem