[#1] Najlepsze gry na Cdtv
Witam.Podajcie waszym zdaniem najlepsze gry(wersja Cd-rom) dedykowane tej amisi

[#2] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@jarecki130, post #1

defender of the crow.. i the town with No Name

[#3] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@HOŁDYS, post #2

miałem town with No Name na cCD32... taki rysunkowy MadDog jakby :)

[#4] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@jarecki130, post #1

Planetside aka Fractal Engine Demo :)

[#5] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@waldiamiga, post #4

Fajne screeny- by było cos więcej oprócz nich?
[#6] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@BULI, post #5

Najlepsza gra na CD wg mnie - a wychowałem się na A CDTV (moja pierwsza Amiga, którą mam do dziś), to Prey an Alien Encounter. Stylem gra przypomina Space Hulk lub leciwego Dungeon Master. Za to grafika jest naprawdę klimatyczna, no a FX... - to digitalizowane sample wysokiej jakości, zwłaszcza sekwencje mówione. Największym mistrzostwem świata jest jednak utwór z intra do gry - robi na mnie wrażenie nawet dziś (jakością i pomysłem kompozycji). Muszę się pochwalić, że była to pierwsza pozycja jaką kupiłem od polskiego przedstawiciela Almathery w 1994 roku. Grę mam do dziś w świetnym stanie ;) .

Prey an Alien Encounter

Pozdrawiam

Azzorek

P.S.

Aaaa..... i zapomniałem dodać - gra jest PIEKIELNIE TRUDNA - może to na początku zniechęcić.

Ostatnia modyfikacja: 14.10.2010 08:56:59

Ostatnia modyfikacja: 14.10.2010 08:59:10

Ostatnia modyfikacja: 14.10.2010 08:59:37
[#7] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@Azzorek, post #6

to ja dodam tytul zapomniany bo nie opisany ze dziala rowniez na CDTV
jest dual boot CD32 HAM8 / CDTV HAM6

http://hol.abime.net/829

Rewelka ! graficznie muzycznie.. savy na dyskietce ;-] jestem gdzies w polowie gry...

obrazki w 12 bitach na CDTV .. (4096 kolorow)

"Intensive CD use game. CDTV and CD32 versions on the same CD, with HAM8 raytraced images on CD32 and HAM6 on CDTV. Superb sampled soundtrack. A little illogical situations make it quite hard. Nice but could be a much better game"

Ostatnia modyfikacja: 14.10.2010 10:06:03
[#8] Re: Najlepsze gry na Cdtv

@HOŁDYS, post #7

Uoo, nie sądziłem że to na Amigę wyszło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem