[#1] Napalm w sieci...
Od jakiegoś czasu poszukuje w sieci pełnej wersji gry NAPALM znalazłem takie coś: [odnośnik usunięty] jednak po pobraniu i rozpakowaniu nie przypomina to gry. Archiwum ma rozszerzenie "rar", które zawiera 3 nierozpoznawalne przez Windows i AmigaOs pliki o nazwie:
Napalm.CCD
Napalm.img
Napalm.sub

Ktoś pomorze ?

[#2] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

Proponuję przeczytać regulamin a w szczególności punkt 14.

[#3] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

Proszę o nie podawanie odnośników do treści udostępnianych nielegalnie.

P.S. Te pliki to obraz ISO w formacie CloneCD.
P.S.2 Pomorze, to teren leżący nad morzem.

[#4] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

Ah ten internet, próbowałem zdobyć to w Efunzine i AniMart - niestety nie da rady...

[#5] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #4

[OFFTOPIC MODE]

Cholera, to ja juz nie bede nawet pisal, ze zdobylem 8 DVD z softem do Amigi z najstarszego sklepu amigowego w Lodzi, ktory jeszcze w 2005 "nagrywal dyskietki", i ze chcialbym dla potomnosci udostepnic to na torrentach...

No nic. Z uwagi na glupie prawo i zasady, ktorych nie rozumiem, za kilka lat moge zostac jedynym posiadaczem wielu ciekawych rodzynkow :(

A zupelnie na powaznie - przestrzeganie prawa autorskiego w taki sposob, w jaki robia to amigowe portale imho szkodzi. Za pare lat okaze sie, ze nikt nic nie ma i wszystko gdzies przepadlo. Szkoda.

[/OFFTOPIC MODE]

Ostatnia modyfikacja: 27.12.2010 20:06:12
[#6] Re: Napalm w sieci...

@_arti, post #5

eab

[#7] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

To teraz inne pytanie, mam plytkę z grą NAPALM, zainstalowałem ją sobie i podczas próby uruchomienia wyskakuje komunikat:

No appropriate screen modes avaiolable!
Have you installed the RTG libraries in LIBS:rtg?
Zaznacza, że biblioteki RTG dołączone do gry NAPALM skopiowałem do Libs i nic to nie daje ???

Pomóżcie bo chcę już zagrać !!! :D

[#8] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #7

Skopiowałeś, czy zainstalowałeś?

[#9] Re: Napalm w sieci...

@mailman, post #8

Zainstalowałem, ogólniw właśnie sobie z tym poradziłem, na płycie był jeszcze jakiś mały programik, ktory trzeba było zainstalować.

Teraz muszę tylko przeczytać porady na forum o napalmie i gramy :)

[#10] Re: Napalm w sieci...

@_arti, post #5

przestrzeganie prawa autorskiego w taki sposob, w jaki robia to amigowe portale imho szkodzi

A nie szkoda by Ci było gdyby nasz ulubiony portal został zamknięty z powodu uprawniania/promowania piractwa?

Lepiej chyba jeśli robią tak, jak robią - starają się zdobyć pozwolenie od właścicieli praw do oprogramowania, a dopiero potem udostępniają je dla wszystkich chętnych. Jeśli ktoś poszukuje warezów, to znajdzie je bez większych problemów poprzez googla (jak kolega Mleko).

[#11] Re: Napalm w sieci...

@recedent, post #10

Ok, prawo jest zle i, jako ze nie jestem legalista, to sam mam je gleboko ale rozumiem - nie mozna. Wyrazilem tylko opinie.

Ostatnia modyfikacja: 27.12.2010 21:43:58
[#12] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

Zainstalować giere, zainstalować AHI, RTG, wybrać co należy i gotowe.
Aha jeszcze trzeba zdziałać kabelek, by wszystko działało. Obydwa kompy muszą mieć t samą wersję gry i teraz mój dodatek - gra nie lubi uruchomionego w tle executiva (co chwile mnie wywalało podczas gry; do czasu wywalenie owego programiku). W two gra się super.

[#13] Re: Napalm w sieci...

@_arti, post #11

A gdzie ten napalm idzie kupić legalnie ? Bo się napalniłem na to ?
Jak mogę dać zarobić to daję, jak nie mogę to szukam na necie,,szybko i sprawnie. Płacę rachunek za internet...Piractwa nie popieram...

[#14] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #1

Panowie a co z DukeNukenem ? Ponieważ moja wiedza na temat tego portu jest poniżej 1% proszę was o pomoc. Udało mi się znaleźć na necie jakąś aplikację uruchamiającą tę grę na Ami, rozumiem, że potrzebna mi teraz odpowiednie wersja Dukena na PC i z tej PC wersji mam wyciągnąć sobie odpowienie pliki ? Jaka to ma być wersja, jakie pliki, gdzie jak i co ? A może wyszedł pełen port taki jak Dooma ?

[#15] Re: Napalm w sieci...

@_arti, post #5

[off]
arti: daj te obrazy płytek ja wystawie na torrentach będziesz czysty ;) Swoją droga to musi zostać udostępnione!
[/off]

[#16] Re: Napalm w sieci...

@Mleko, post #14

Potrzebujesz danych z gry w wersji na PC - a konkretnie "Atomic Edition". Jeśli chcesz, możesz ją kupić za śmieszne pieniądze na tej stronie.

Ostatnia modyfikacja: 28.12.2010 19:53:20
[#17] Re: Napalm w sieci...

@_arti, post #5

Jest gdzieś w tych zbiorach takie cudo? ;)
http://hol.abime.net/5128
[#18] Re: Napalm w sieci...

@SPECT, post #17

Wpisz w Google, Now Amiga Warez Volume 5 :P
Oczywiście nie możesz tego ściągnąć, ponieważ to jest nielegalne.
[#19] Re: Napalm w sieci...

@Andrzej Drozd, post #18

Dlatego też nie mogę tego zrobić. :P
Ale pewne źródła donoszą że 2519 to wersja 1.x która kisi pliki .shp i nawet oryginalne wczytane i zaraz zapisane są mniejsze od oryginału.
[#20] Re: Napalm w sieci...

@Andrzej Drozd, post #18

A czy reszta tych woluminów jest dostępna po za 1; 5; 6 gdzieś? pomijam, że nikt nie udostępnia. Znaczy nie ściągam bo to nielegalne ale chciałem zobaczyć ile osób tego nie ściąga właśnie... ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem