[#1] Dungeon Master - Magic Box
Czy ktoś z Was może mnie oświecić do czego w tej grze służy "Magic Box" i jak się go używa?

[#2] Re: Dungeon Master - Magic Box

@newguru, post #1

Zatrzymuje czas. Używasz go wkładając do ręki. W DM II możesz dodatkowo Magic Boxem przyspieszyć drużynę (haste).

Edit: jesteś z Zabrza?

Edit 2: Co do kolorów to zielona skrzynka działa dłużej niż niebieska

Ostatnia modyfikacja: 30.01.2011 23:37:50
[#3] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Solo Kazuki, post #2

yhm... dzięki za odpowiedz

Nie, ale nieopodal. Jestem z Bytomia - Miechowic

[#4] Re: Dungeon Master - Magic Box

@newguru, post #1

Dorzucam że Eye of Time też zatrzymuje czas, ale można używać kilka razy.

Ogólnie to polecam. http://dmweb.free.fr/
[#5] Re: Dungeon Master - Magic Box

@SPECT, post #4

Też polecam tą stronę. Dowiedziałem się z niej dużo ciekawych rzeczy o serii Dungeon Master. Szkoda że nie ma emulatora Sega Saturn na MorphOS'a, bo tylko Nexusa mi brakuje do pełnej kolekcji.

Ostatnia modyfikacja: 01.02.2011 17:37:19
[#6] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Solo Kazuki, post #5

A masz może samego Nexusa?
[#7] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Dark_luke, post #6

To nie jest najmniejszy problem, bo na powyżej wymienionej stronie jest link ed2k i ISO jest cały czas dostępne. A nawet pod MorphOS są do tego programy. Problemem jest jedynie brak emulatora pod MorphOS.

Edit: A swoją drogą ściągnę plik - to tylko 123MB. Odpalę sobie z ciekawości SSF pod Wingrozą żeby choćby zobaczyć jak to wygląda.

Ostatnia modyfikacja: 06.02.2011 14:37:40
[#8] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Solo Kazuki, post #7

troche gralem w tego nexusa, ale to jest normalnie slow-motion.. roznica taka jak miedzy alien breed tower assault a alien breed impact, 3d dla bajeru
[#9] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Solo Kazuki, post #5

Poniewaz mam zaklad o dobra Amigowa przegladarke z Francuzem, to zaczalem grac w jego trudna DM mape (dostepna tez na stronie WT). Na oko mapa nie jest za latwa, ale to jest moj pierwszy RPG, wiec nie mam porownania, ale zamierzam go ukonczyc. W kazdym razie jak ktos gral w ta wersje i wie gdzie jest stale zrodlo wody, to ta informacja moze mi troche ulatwic zycie (sporo godzin grania tzn. szukania i zabijania masy stworow). Na razie nie mam problemow z zywnoscia, bo robali jest pelno do zjedzenia. Ja gram w wersje z automapa, bo napisalem mu, ze nie bede recznie rysowal setek map, troche nowych czarow tez jest dostepnych. Pewnie ta wersja (z automapa) bedzie wkrotce dostepna dla wszystkich.
[#10] Re: Dungeon Master - Magic Box

@Solo Kazuki, post #7

Udało ci się ? Bo ja próbuje według opisu na stronie i nic.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem