[#1] Najstarsza dyskietka
Jaką macie w swoich zbiorach najstarszą, działającą dyskietkę z grą? :D Ja mam dyskietkę z giana sisters i ma 17 lat, mam jeszcze z superfrogiem ale ma jakoś niecałe 17 lat :)

[#2] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #1

ja mam z 1992 dyskietkę.. i działa. mam na niej już co innego nagrane ale 19 lat i działa OK

[#3] Re: Najstarsza dyskietka

@Skiba, post #2

Też mam takich nadpisanych dyskietek trochę, ale nie wiem ile mają lat, bo na giełdzie kupowałem używane :)

[#4] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #3

a ja mam oryginał Prawo Jazdy z Ataresu z 93r.
kupiłem go mimo że mialem wtedy 12lat :) , ale działa choć w wiekszości testy już się na nic nie przydadzą, zresztą mam już wysztkie kategorie które chciałem mieć
[#5] Re: Najstarsza dyskietka

@vegeta, post #4

Kilka dem i gier lat 19 :)

[#6] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #1

Najstarsza dyskietka z grą do Amigi z roku 1990, do Atari 65XE z roku 1987, wtedy się flopa dorobiłem.
Dyskietki do Atari jako rzadsze trzymają się lepiej.

Pozdrawiam
[#7] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #1

Nie wiem czy się liczy, ale mam Erste Schritte 1.1 od pięćsetki datowane na 11.06.87, tylko że było na niej coś innego więc niedawno nagrałem oryginalny program :)

[#8] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #1

Podbijam i przebijam.

1988 rok i oryginał gry "Hostages".

[#9] Re: Najstarsza dyskietka

@parallax, post #1

oryginalna gra Ami-Puzzle z 1994, dyskietka z obrazkami do gry działa w pełni do dziś, dyskietkę z grą musiałem sformatować i nagrać ponownie bo wyskakiwały błędy, ale też działa ;)
[#10] Re: Najstarsza dyskietka

@Maniu, post #9

To samo stało się z moim oryginałem Mieczy Valdgira 2. Dobrze że zawczasu zrobiłem sobie obraz, przynajmniej było z czego nadpisać błędne ścieżki.

[#11] Re: Najstarsza dyskietka

@cpt. Misumaru Tenchi, post #10

A właśnie, tak przy okazji zapytam was. Wczoraj zrzucałem na dyskietki kilka obrazów i nie wiem co jest grane, ale mam problem z kilkoma adf'ami. Działają normalnie pod UAE, niby zapisują się elegancko z weryfikacją na dyskietkach, ale po restarcie i próbie odpalenia jest kiszka, wrzuca, ze dyskietka nie dosowa podczas ładowania.

Formatowalem dyskietki i nic to nie dało. Co ciekawe, na próbę w X-Copy przegrałem jakąś pierdółkę i dyskietka zaczęła wczytywać, ale Nuclear War i X-Copy Profesional z ADFów nie chcą się z nich odczytywać. Dyskietki formatowałem pod OS 3.9

Trochę mnie to irytuje, bo z Nuclear War mam problem od kilku lat. Kiedys lubilem sobie pograc w te gierke, ale wczesniej na CD32 nie moglem, bo nie mialem relokicka 1.3, a dzisiaj kiedy mam CDTV nie moge jej na dyskietki zgrac poprawnie. Mam 4 zewnetrzne stacje dysków i próbowałem już na trzech zgrywać te adf'y. Efekt ten sam.

Co zatem jest grane?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem