[#1] Problem z uruchomieniem gry
Witam
Mam mały problem a mianowicie niedawno kupilem a600 i wszystko było pięknie ale chciałem do niej wrzucic kartę CF okazało się ze niektóre pliki z workbench'a były usunięte i konieczna była reinstalka jako że sam nie umiałem tego zrobić oddałem moją amisie do serwisu gość wszystko mi zrobił zainstalował workbench 1.3 i wrzucił sterowniki do karty CF ale od tamtej pory nie mogę uruchomić niektórych gier które wcześniej działały:(
Proszę o pomoc co może być przyczyną?
[#2] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #1

A dlaczego ten "spec" wgrał ci Workbencha 1.3, a nie 2.0 - pewnie tu tkwi przyczyna
[#3] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #1

A600 i Workbench 1.3 wtf!?

UPS, reenstix był szybszy. :)

Ostatnia modyfikacja: 29.04.2011 21:36:42
[#4] Re: Problem z uruchomieniem gry

@reenstix, post #2

nie mam pojęcia dlaczego zainstalował WB 1.3 a nie chcę znów do niego isc bo znów skasuje mnie jak ostatnio ale nie wiem czy sam dam radę zainstalować nowszą wersję:(
[#5] Re: Problem z uruchomieniem gry

@reenstix, post #2

Większość gier uruchamia się normalnie ale te na których najbardziej mi zależy niestety nie odpalają się wyskakuje jakiś komunikat na czerwono ale dokladnie nie pamiętam jaki jak jutro rano odpalę amisie to napiszę
[#6] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #5

Stary, weź napisz skąd jesteś i poszukaj Amigowców w okolicy, którzy zrobią ci wszystko na cacy za friko albo za symboliczne piwo :)

[#7] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #1

Dobrze, że ja nie mam w okolicy takiego serwisu Wolę już chyba żadnego nie mieć. Przyznajcie się kto go tak potraktował?
[#8] Re: Problem z uruchomieniem gry

@reenstix, post #2

Dziś z samego rana wgralem WB 2.1 ale problem niestety nadal jest wyskakuje taki komunikat: Software failure press left mouse button to continue Error: 8000 0003 Task 0000 2600
[#9] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #8

Proszę o pomoc ktoś wie co oznacza taki błąd?
[#10] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #9

Ponawiam pytanie: skąd jesteś?

[#11] Re: Problem z uruchomieniem gry

@AceMan, post #10

Jestem z Łodzi
[#12] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #9

Kiedy ten komunikat się pojawia? Gdy coś się z dysku doczytuje, gdy jakiś program się uruchamia?

Na moje oko pojawia się konflikt wersji oprogramowania, które jest uruchamiane, np. zła wersja biblioteki (za stara, za nowa) albo jakiś kiepsko napisany program.

Może być też wirus.

[#13] Re: Problem z uruchomieniem gry

@mailman, post #12

Grę uruchamiam z dyskietki pojawia się ekran startowy wybieram start stacja dyskietek jeszcze przez chwilę pracuje i wtedy pojawia się błąd
[#14] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #13

Tylko tak jak pisałem wczesniej przed tym jak oddałem amige do tego goscia to te gry działały
[#15] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #13

Jak rozumiem, włączasz komputer, wkładasz dyskietkę, gra się ładuje i gdy wciskasz fire na ekranie startowym pojawia się to coś. Co to za gra?

[#16] Re: Problem z uruchomieniem gry

@mailman, post #15

Tak dokładnie tak jak napisałeś a gra to Qwak
[#17] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #16

Jak na moje oko, to albo plik wykonywalny jest zawirusowany, albo próbujesz uruchomić wersję AGA. System operacyjny nie ma tutaj nic do rzeczy.

[#18] Re: Problem z uruchomieniem gry

@mailman, post #17

ale wcześniej ta gra normalnie sie uruchamiała z tej samej dyskietki :(
[#19] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #18

sprawdzalem juz wiele wersji tej gry i zadna nie działa
[#20] Re: Problem z uruchomieniem gry

@mailman, post #12

A o jakich bibliotekach mówiłeś? Chodziło o reqtools.library??
[#21] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #20

Ta biblioteka jest komponentem systemu. Skoro uruchamiasz grę z dyskietki, to ona nie ma tutaj nic do gadania. Ta gra jej nie wykorzystuje.

[#22] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #18

Przy uruchamianiu gier z dyskietki po resecie Amigi nie ma większego znaczenia co jest wgrane na dysku Amigi (chyba, że w jakichś bardzo rzadkich przypadkach) bo gra czyta tylko to co jest na dyskietce. Wyjmij kartę CF z Amigi i uruchom grę, jak się nie zawiesi, to wtedy możesz winę zwalać na kartę.

Najlepiej sprawdzić też na innej A600.

Powiedz co to jest za serwis, z którego usług korzystałeś?

[#23] Re: Problem z uruchomieniem gry

@stalker_21, post #20

Byś napisał gdzie ją dokładnie oddałeś do reinstalki. Niektórzy z nas też są z Łodzi i zastanawiają się zapewne co to za mało uczciwy serwis :P

Ostatnia modyfikacja: 09.05.2011 17:44:17
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem