[#1] Amigowe fps przez sieć
Witam. Czy ktoś z was grał w ab3d, gloom itp przez sieć?! Ja jakoś mimo chęci nie miałem okazji. Jestem ciekaw jak wygląda bohater w ab3d i generalnie jaki wrażenia mapy itp. Czy winuae dałoby radę jakoś skonfigurować żeby pyknąć przez neta?!

[#2] Re: Amigowe fps przez sieć

@deejayremix, post #1

Winuae na pewno, wymienione gry, raczej wątpię czy mają taka opcję.
Na Amigach w sieci to wiem że dało się pograć w porty gier z PC, tyle że mając PC nie wiem czy warto bawić się w emulatory.

Pozdrawiam
[#3] Re: Amigowe fps przez sieć

@deejayremix, post #1

W Glooma można grać przez modem lub po serialu. Gra nie ma obsługi sieci. Aczkolwiek, można na drugim komputerze przesyłać dane z portu szeregowego po sieci, co daje dwuosobowy multiplayer via internet ;). Może napisze o tym kiedyś artykuł .

[#4] Re: Amigowe fps przez sieć

@strim, post #3

Jestem ciekaw czy dało by rade jakoś 2 winuae odpalić i je jakoś je ze sobą dogadać że niby dwie ami :] Żeby tylko oblookać multi w ab3d :]

[#5] Re: Amigowe fps przez sieć

@deejayremix, post #1

To ci powinno wystarczyć i nie tylko do fps.
http://kaillera.abime.net/
[#6] Re: Amigowe fps przez sieć

@Norbert, post #5

split screen było sporo ale multi (net) oj kilka :P
[#7] Re: Amigowe fps przez sieć

@deejayremix, post #1

Próbowałem kiedyś AB3D. A1200 030 16MB + goła A1200. Na gołej za bardzo się haczyło i nie dało się normalnie grać.

Gracze widzą się nawzajem jako obcy (ci ze spluwą).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem