[#1] EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi
Na początek konfiguracja: A1200+OS 3.1+040+32 MB Fast+AGA

Gram w Exodusa i jestem w 19 misji Moroi. W pewnym momencie gra się zawiesza (mniej więcej w tym samym momencie zaawansowania misji - sprawdzałem 3 razy). Wygląda to tak, że akcja na ekranie zatrzymuje się i nic nie można zrobić.
Czy ktoś miał podobny problem? Jeśli tak, to jak go przeskoczyć?
I przy okazji druga sprawa. Są do Exodusa różne łaty i uaktualnienia (gram w wersję 1.0). Czy jest sens instalować je na Amidze bez karty GFX? Program instalacyjny informuje, że to poprawki tylko dla kart GFX, ale w opisie archiwum z poprawkami jest tekst, że zostały też poprawione rzeczy wpływające na grywalność.

[#2] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PopoCop, post #1

Sprawdzę w niedzielę, mam Apollo 040/40 (no i AGA 1200 OS 3.1) teraz a grałem w to na Blizzardzie 030/50. Podeślij mi save'a na priv bo nie wiem czy mam do tej misji gdzieś. W każdym bądź razie na 030/50MHz było rewelacyjnie w najniższej rozdziałce - żadnych zwiech u mnie, jedynie lekkie zwolnienia, więc sprawa dziwna.

[#3] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@BagoZonde, post #2

Save'y do wszystkich misji są tu:
http://www.ppa.pl/artykul-Save.do.gry.Exodus.The.Last.War-7_26_555.html

U mnie też do tej pory nic się nie wieszało (20 misji Zeldow i 18 Moroi).

[#4] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PopoCop, post #1

Czasami mnie też się coś takiego zdarzało, z braku innego wyjścia reset i od nowa. W różnych misjach, ale nie zwracałem na to uwagi.

[#5] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@Olek, post #4

Tylko, że u mnie to się zdarza w tym samym momencie. Nawet po resecie lub wyłączeniu i włączeniu komputera.

[#6] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PopoCop, post #5

@Popocop

Sprawdziłem to właśnie na swoim real sprzęcie, rzeczywiście wszystkie jednostki po prostu stają w miejscu! Ze względów na to, że zainstalowałem grę od nowa - nie instalowałem żadnych patchy. Jednakże drzewiej ;) gdy grałem w Exodusa, pamiętam, że jakiś patch dokoptowałem - wpływający właśnie na prędkość gry. Jak dla mnie jest to jakiś błąd w grze, coś może w tablicach jednostek czy cóś tam, tak jakby nagle liczba pojazdów np: wyzerowała się i te wszystkie pozostawione na planszy nie były już w zasięgu tablic. Nie wiem, bo nie kodowałem tego ;).

Patche w sumie możesz dołożyć, nie zaszkodzi. Spróbuj wtedy. Jeżeli to nic nie da pozostaje Ci zacząć tę misję od nowa. Przypomina mi się coś - ale mogę skłamać - że miałem taką sytuację, coś mi świta, że okręty wojenne mi się tak "wyłączyły" kiedyś, a miałem ich sporo - ale nie dam paznokcia sobie za to uciąć.

Napisz jaki będzie rezultat.

P.S. Zauważyłem, że u góry masz 2 czołgi, jeden po lewej a drugi po prawej - one "przetrwały" ten uboczny efekt, możesz też budować jednostki ;). Wjechałem nimi do bazy wroga, którą dopadło też globalne zlodowacenie i niestety nie da się porozwalać budynków :/. Na mój gust: trafiłeś w buga.

Ostatnia modyfikacja: 04.07.2011 23:36:28
[#7] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@BagoZonde, post #6

Dzięki za pomoc. Spróbuję najpierw zagrać od wcześniejszego save'a, potem ewentualnie zacznę misję od nowa. A jak to nie pomoże to zainstaluję łaty.

[#8] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PopoCop, post #1

Proszę spróbować zainstalować patch 2.1.

http://www.aksonsoft.republika.pl/Akson/Download.html

Kilka drobiazgów zostało poprawionych w związku z wersją dla MorphOS-a.

Najlepiej też zamienić setup na ostatnią wersję.

Pozdrawiam
Andrzej Bugajny

[#9] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@Mel, post #8

Na razie obeszło się bez łatania i reinstalacji. Zagrałem od wcześniejszego save'a i misja nie zacina się.

[#10] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PopoCop, post #9

Tak się zastanawiam - czy jest jeszcze możliwość aby można było zakupić ową grę ? Przyznam się szczerze jeszcze w nią nie pogrywałem jedynie w dema z płyt z czasopism.

Ostatnia modyfikacja: 09.07.2011 16:12:26
[#11] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@(V)(I)mothe(P), post #10

[#12] Re: EXODUS - zacina się w 19 misji Moroi

@PrzemasIII, post #11

A nie ma gdzieś bliżej ? ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem