[#31] Re: Gry, których nie da się skończyć

@uroboric_tom, post #25

dubel....

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2013 21:00:30 przez michalmarek77
[#32] Re: Gry, których nie da się skończyć

@mailman, post #27

Albo zbyt pijany byłeś. Ja kiedyś myślałem, że w "Dune" można iść po pustyni, niczym po Błędowskiej i dojdzie się do Częstochowy. Tylko, że trzeźwy nie byłem.
[#33] Re: Gry, których nie da się skończyć

@aMifan, post #32

Turrican 1... W pierwszej serii nakładu nie szło ukończyć jednej z plansz, znaczy ożna było ale z powodu błędu w kodzie exit był jakby ukryty...
[#34] Re: Gry, których nie da się skończyć

@aMifan, post #32

Eee... Ja? Bo na mój post odpisujesz.
[#35] Re: Gry, których nie da się skończyć

@mailman, post #34

Z tego co mi wiadomo nie da się skończyć Frontier Elite II (gra się bez końca). W tej samej grze jeśli się podleci za blisko niektórych gigantów gazowych lub słońc na odległość mniejszą niż 12km , to też kaplica - zawsze się rozbijemy o powierzchnię (potężne pole grawitacji) i nie pomoże tu nawet myśliwiec Long Range Eagle z MKII military drive :D .
Kolejny bug tej gry. Jeśli dokujemy na stacji orbitalnej i przez przypadek zapomnimy zatankować zbiorników paliwa, a w ładownik też go nie ma, to po otwarciu hangaru statek stoi i nie może wylecieć w przestrzeń. Jeśli się nie zrobiło wcześniej save to koniec. Najlepsze jest to, że po chwili stacja orbitalna powiadamia nas, że nie mamy zezwolenia żeby znajdować się w przestrzeni dokowania, po chwili wylatują policyjne Viper'y i nas taranują ;) .
Następny bug Frontiera: jeśli skończy się nam paliwo podczas lotu to praktycznie koniec (chyba, że mamy kapsułę ratunkową i jakąś stację aby do niej dolecieć).

Mimo bugów i tak kocham Frontka :D

Pozdrawiam,

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2013 13:11:28 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2013 13:18:40 przez Azzorek
[#36] Re: Gry, których nie da się skończyć

@Azzorek, post #35

Dla mnie te bugi to plusy- tzn realizm ok, racja
..oczywiście uprzykrza to grę, ale jest jak w życiu niektórych błędów nie da się cofnąć ;)
[#37] Re: Gry, których nie da się skończyć

@rafgc, post #7

Kajko i Kokosz był do przejścia... pozatym od czego jest możliwość zapisu:) procę robisz z kijaszka i z kwiatka "gumiaka" czy jakoś tak, a jeśli chodzi o ścinanie a nie zrywanie kwiatka, to nawet jeśli to zawaliłeś to straciłeś max 3 minuty gry bo to sam początek był.
[#38] Re: Gry, których nie da się skończyć

@Mowcaumarlych, post #37

Nie dało się skończyć gry Blade. Po zejściu chyba na 49 poziom niżej się nie dało. Żadnego zakończenia, obrazka - nic. I całe szkolenie ludzi na marne. Chyba że trzeba było wrócić na górę ale to bez sensu.
[#39] Re: Gry, których nie da się skończyć

@Mowcaumarlych, post #37

Jasne. A jak zapomniałeś wziąć orzeszka laskowego z krzaka w lesie pod Mirmiłowem i pojechałeś bez niego do krainy Borostworów to zawaliłeś prawie całą grę. A sloty do zapisy były aż dwa. Bomba.
[#40] Re: Gry, których nie da się skończyć

@Mowcaumarlych, post #37

3 minuty mówisz? A zorientuj się w 3 minuty, że zrobiłeś coś nie tak jak pierwszy raz grasz, poza tym dalej też są podobne pułapki, gra chyba była robiona na szybko i zapomniano chyba dorobić listy warunków przejścia na następny poziom (powinna przynajmniej być możliwość powrotu) albo był to celowy zabieg, aby wydłużyć grę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem