[#1] Project X - piece of cake ;)
Dziś w końcu udało mi się ukończyć Project X bez żadnego zgonu :)
490682 punkty. Dokonał tego ktoś z Was?

[#2] Re: Project X - piece of cake ;)

@frywolny_marian, post #1

Nie.

[#3] Re: Project X - piece of cake ;)

Ja bylem podobnie podbudowany ;) kiedy zmasterowalem 20 lat temu Battlesquadron .Project x jest tak samo genialnie zbalansowany i strategiczny. Ale niestety jak dla mnie za trudny Ciekawa sprawa jest z tymi scrolowanymi shooterami,bylo i jest tego na kopy a pod wzgledem jakosci jest calkiem zero-jedynkowo ,albo kompletny smiec (99%) albo epokowe dzielo
[#4] Re: Project X - piece of cake ;)

SE czy "zwykła" trudna wersja? SE perfect na CD32 dawno temu.

[#5] Re: Project X - piece of cake ;)

Szacun! OK

[#6] Re: Project X - piece of cake ;)

jesli przeszedles project x zwykly - to albo szacun albo fake ..
wersja Spetial Edition jest o 50 % prostsza ! polecam zagrac w zwykla wersje odroznic mozna liczba 4 dyskow .. wersja SE ma dyskow 3

Ostatnia modyfikacja: 15.07.2011 23:27:17
[#7] Re: Project X - piece of cake ;)

@HOŁDYS, post #6

Właściwie to nie wiem, która to wersja. Odpalam ją spod WHDLoad, a gotowa gra pochodzi ze składanki TOSEC o ile się nie mylę. Instalka jest w wersji 1.2 z 12.10.2001 by Psygore. Dodatkowo w oknie startowym pojawia się "Project X 1992 Team 17". W Readme to samo.
W Project X gram regularnie od lat. Wcześniej miałem wersję 3 dyskietkową, ale nie jestem w stanie porównać stopnia trudności do wersji WHDLoad, w którą teraz gram. Pamiętam jedynie, że po zmianie stopnia trudności z Arcade Mode na Rookie Mode poziom trudności malał, a gra kończyła się po drugim levelu. W wersji WHDLoad jest tak samo.
Project X jest grą bardzo schematyczną. Na każdego przeciwnika i na każdą falę wrogów jest sposób polegający przede wszystkim na zajęciu odpowiedniego miejsca na ekranie lub odpowiednim przemieszczaniu się po nim. Lata praktyki i przechodzi się grę niemal z zamkniętymi oczami ;)

[#8] Re: Project X - piece of cake ;)

@Aniol, post #3

Według mnie Project X nawet w dzisiejszych czasach nie ma konkurencji. Pod każdym względem. Genialny dźwięk, grafika, niesamowita dynamika i grywalność. Numer jeden jeśli chodzi o strzelanki i ścisła czołówka gier na Amigę.
Jedyne co mnie wkurza to to, że dwa szybkie ruchy dżojem w tył zmieniają lub upgrejdują arsenał. Bardzo łatwo przez przypadek to zrobić i cały misterny plan i taktyka idą w p...zdu.

[#9] Re: Project X - piece of cake ;)

@frywolny_marian, post #7

Ile obrazów plików znajduje się w katalogu z grą?

[#10] Re: Project X - piece of cake ;)

@frywolny_marian, post #7

Kiedy przyciemnia się logo PROJECT X i zaczyna lecieć pionowy scroll z napisami jest albo taki początek:

Team17 presents
-------------------
PROJECT X

-------------------

i to jest to wersja 'normalna', albo pisze:

Team17 presents
PROJECT X

Special Edition 93

i wiadomo z czym mamy do czynienia. :)

Ostatnia modyfikacja: 16.07.2011 10:10:44

Ostatnia modyfikacja: 16.07.2011 10:10:56

Ostatnia modyfikacja: 16.07.2011 10:11:19
[#11] Re: Project X - piece of cake ;)

@mailman, post #9

>> Ile obrazów plików znajduje się w katalogu z grą?
Czyli jest to wersja normalna. W katalogu są obrazy czterech dyskietek.

http://i744.photobucket.com/albums/xx87/b_r_u_j_e_r_i_a/002-2.png

>>Kiedy przyciemnia się logo PROJECT X i zaczyna lecieć pionowy scroll z napisami jest albo taki początek:
Team17 presents
-------------------
PROJECT X
-------------------
i to jest to wersja 'normalna', albo pisze:
Team17 presents
PROJECT X
Special Edition 93

Pierwsza opcja. Teraz widzę, że ze Special Edition Nigdy się nie spotkałem. Widocznie od zawsze miałem wersję czterodyskietkową.

http://i744.photobucket.com/albums/xx87/b_r_u_j_e_r_i_a/2.png
http://i744.photobucket.com/albums/xx87/b_r_u_j_e_r_i_a/1.png

[#12] Re: Project X - piece of cake ;)

@frywolny_marian, post #8

Jedyne co mnie wkurza to to, że dwa szybkie ruchy dżojem w tył zmieniają lub upgrejdują arsenał. Bardzo łatwo przez przypadek to zrobić i cały misterny plan i taktyka idą w p...zdu.

proponuje przelaczyc joya w tryb dwu przyciskowy wtedy jednym przelaczamy bron a drugim razimy wrogie statki ..

jesli przeszedles wersje zwykla .. to szacun :)

Ostatnia modyfikacja: 20.07.2011 10:04:17
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem