[#1] Gamestory o Cinemaware
Bardzo polecam nowy odcinek Gamestory. To znaczy wszystkie polecam, bo są całkiem fajnie zrealizowane. Ale ten odcinek ma wyjątkowo dużo wspólnego z graniem na starych Amigach. Konkretnie opowiada historię Cinemaware, Defender of the Crown. Odcinek jest przeplatany wywiadem z Johnem Cutterem. Po napisach końcowych jest jeszcze wypowiedź Johna Cuttera, której też warto posłuchać. Została praktycznie wyjęta z moich ust. :) To znaczy gdyby mi się udało to co mi się nie udało. :D :D

[#2] Re: Gamestory o Cinemaware

@MDW, post #1

bardzo przyjemny video-artykuł :) dzięki MDW!

[#3] Re: Gamestory o Cinemaware

@MDW, post #1

Szczęka opada świetny program, ekstra realizacja no i super wywiady. Zgadzam się z przedmówcą na temat gier na mobilki tutaj można zaryzykować nie dużą kasę na innowacyjny projekt.

[#4] Re: Gamestory o Cinemaware

@MDW, post #1

Fajnie się ogląda.
[#5] Re: Gamestory o Cinemaware

@MDW, post #1

Naprawdę niezły program. Jeśli masz, podrzuć linki do podobnych rzeczy.

[#6] Re: Gamestory o Cinemaware

@frywolny_marian, post #5

Polecam wszystkie poprzednie odcinki Gamestory (nie ma ich dużo, bo to nowy program). Gamestory skupia się raczej na historii gier więc wszystkie odcinki są w podobnym klimacie jak ten o Cinemaware. We wcześniejszych nie bylo aż tyle o Amidze ale poprzedni cały był poświęcony Another World. Czułem trochę niedosyt, bo w sieci jest duuuużo więcej materiałów odnośnie Erica Chai i tworzenia Another World. Poza tym fajnie byłoby zrobić jakiś wywiad z Ericiem skoro (jak powiedzieli) jest on tak bardzo otwarty na rozmowy i nie ucieka przed dziennikarzami.

Jak ktoś nie skojarzył to napiszę, że autorem programu jest Piotr Mańkowski - autor książki pt. "Cyfrowe Marzenia" (baner reklamowy był chyba nawet na PPA). Książkę kończę czytać i niedługo zacznę "Wybuchające Beczki" Krzysztofa Gonciarza. Lubię takie klimaty. :) Rozmowy z Krzysztofem można posłuchać w najnowszej Polygadce - podcaście bloga Polygamia. Ja jeszcze nie słuchałem, bo to wyszło wczoraj. Ale podcast już siedzi w moim iPhone i w drodze do pracy w poniedziałek przesłucham. A rozmowa z Piotrem Mańkowskim była też w którejś starszej Polygadce. Nic wielkiego. Jedna z Polygadek gościła też Scorpika. Ta rozmowa bardzo mi się podobała. :) Scorpik okazuje się być tysiąc razy bardziej fajnym gościem niż sobie wyobrażałem na podstawie jego wypowiedzi w scenowym świecie i wyglądu widując go dawniej na wrocławskiej giełdzie komputerowej.

Ostatnia modyfikacja: 17.07.2011 09:27:27
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem