[#6]
Re: Gamestory o Cinemaware
@frywolny_marian,
post #5
Polecam wszystkie poprzednie odcinki Gamestory (nie ma ich dużo, bo to nowy program). Gamestory skupia się raczej na historii gier więc wszystkie odcinki są w podobnym klimacie jak ten o Cinemaware. We wcześniejszych nie bylo aż tyle o Amidze ale poprzedni cały był poświęcony Another World. Czułem trochę niedosyt, bo w sieci jest duuuużo więcej materiałów odnośnie Erica Chai i tworzenia Another World. Poza tym fajnie byłoby zrobić jakiś wywiad z Ericiem skoro (jak powiedzieli) jest on tak bardzo otwarty na rozmowy i nie ucieka przed dziennikarzami.
Jak ktoś nie skojarzył to napiszę, że autorem programu jest Piotr Mańkowski - autor książki pt. "Cyfrowe Marzenia" (baner reklamowy był chyba nawet na PPA). Książkę kończę czytać i niedługo zacznę "Wybuchające Beczki" Krzysztofa Gonciarza. Lubię takie klimaty. :) Rozmowy z Krzysztofem można posłuchać w najnowszej Polygadce - podcaście bloga Polygamia. Ja jeszcze nie słuchałem, bo to wyszło wczoraj. Ale podcast już siedzi w moim iPhone i w drodze do pracy w poniedziałek przesłucham. A rozmowa z Piotrem Mańkowskim była też w którejś starszej Polygadce. Nic wielkiego. Jedna z Polygadek gościła też Scorpika. Ta rozmowa bardzo mi się podobała. :) Scorpik okazuje się być tysiąc razy bardziej fajnym gościem niż sobie wyobrażałem na podstawie jego wypowiedzi w scenowym świecie i wyglądu widując go dawniej na wrocławskiej giełdzie komputerowej.
Ostatnia modyfikacja: 17.07.2011 09:27:27