[#1] Lotus II i brak efektów
Dzięki wam udało mi się wgrać tą świetną grę na dyskietkę, ale jest jeden mały problem. Gra się uruchamia, wszystko jest w porządku, ale podczas jazdy, dźwięk słychać tylko podczas skręcania i dojeżdżania do mapy. Gdzie podziała się reszta efektów ? Dodam, że mam jakąś wersję z trainerem.

[#2] Re: Lotus II i brak efektów

@Rafi2468, post #1

Nasuwają mi się dwa pomysły. Urok Srcakckowanej wersji albo brak pamięci. Czy twoja Amiga ma rozszerzenie pod klapką?

Benedykt Dziubałtowski

[#3] Re: Lotus II i brak efektów

@Rafi2468, post #1

Może to głupio zabrzmi, ale sprawdź czy masz podłączone dobrze oba kanały dźwięku, lewy i prawy :D Miałem taki efekt jak mi się zepsuł kabel audio od amigi, a w lotusie właśnie tak było, że dźwięk silnika leciał z jednego kanału, a stuki i inne z drugiego.
[#4] Re: Lotus II i brak efektów

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Mam rozszerzenie do 1mb. Ogólnie to trochę dziwnie mam to wszystko podłączone. Z modulatora odchodzi kabel antenowy, a dźwięk podłączam poprzez mono (lewy czy prawy kanał) bezpośrednio z komputera do głośnika. O dziwo przy podłączaniu przez antenę, dźwięku nie ma w ogóle i musiałem go wyprowadzić do osobnego głośnika. Jeśli chodzi o chinch to niestety mój kabel jest zbyt krótki. Muszę sobie załatwić jakiś dłuższy.

[#5] Re: Lotus II i brak efektów

@Rafi2468, post #4

bo do modulatora podlaczasz wlasnie dzwiek z stereo Output L i R ... i wtedy bedziesz mial dzwiek w "antenie"

[#6] Re: Lotus II i brak efektów

@HOŁDYS, post #5

Słuchajcie... Problem rozwiązany, ale w dość niekonwekcjonalny sposób Znalazłem u siebie jakiś stary kabel Chinch, ale niestety jeden z kabelków od dźwięku nie działa, więc ten krótszy podczepiłem pod zewnętrzny głośnik, a działający pod drugi kanał. Efekt ? Kompletny dźwięk (muzyka + efekty). Tylko, że muszę teraz regulować głośność w głośniku i TV . Do czasu zakupu nowego, sprawnego kabla, będę musiał tak się tym bawić.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem