[#1] Passwordy w Super Frog
W opcjach zauważyłem funkcję do wpisywania passwordów. Problem w tym, że nie wiem kiedy otrzymuje się te kody. Doszedłem do 2 etapu (świata) i nie dostałem żadnego hasła. W internecie są klucze do wszystkich leveli, ale ja wolałbym sam do tego dojść. Wiecie kiedy się je dostaje ?

Ostatnia modyfikacja: 11.08.2011 13:22:22
[#2] Re: Passwordy w Super Frog

@Rafi2468, post #1

jak dobrze pamiętam, to pomoże Ci w tym "hazardowa maszyna" :D

[#3] Re: Passwordy w Super Frog

@bombermax, post #2

nie wiem czy dobrze pamietam ..ale przy wylosowaniu kodu do poziomu od razu zaszyta jest aktualna liczba zyc ?

[#4] Re: Passwordy w Super Frog

@HOŁDYS, post #3

Źle pamiętasz - nie jest. Są jednak różne kody w wersji dla CD32 i dyskietkowej.

A odpowiadając na pytanie - polecam recenzję, w której jest wytłumaczone w jaki sposób uzyskać kod.

[#5] Re: Passwordy w Super Frog

@mailman, post #4

Mhm, czyli pod koniec każdego etapu można sobie włączyć tą maszynę. Problem w tym, że nie wiem jak. Po naciśnięciu przycisku "fire" od razu przenosi nas do następnej planszy. Będę musiał trochę pokombinować.

[#6] Re: Passwordy w Super Frog

@Rafi2468, post #5

Pod koniec etapu pojawia się plansza z małymi napisami COLLECT i GAMBLE. Joystickiem wybierasz opcję - wybierz GAMBLE żeby spróbować wylosować kod (jak również inne nagrody).

[#7] Re: Passwordy w Super Frog

@Rafi2468, post #5

Po naciśnięciu przycisku "fire" od razu przenosi nas do następnej planszy.

Tak, bo jest zaznaczona/poświetlona opcja COLLECT.
Używając joysticka naciśnij kierunek - góra - tym samym przesuwając zaznaczenie na GAMBLE. Naciśnij fire.

[#8] Re: Passwordy w Super Frog

@Shoonay, post #7

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Niby takie banalne, a nawet nie wpadłem na to, żeby skierować kontrolerem w dół

[#9] Re: Passwordy w Super Frog

@Rafi2468, post #8

z góry przepraszam za odkop tematu ale
niedawno wpiswywalem paswordy w super forg i nic sie nie działo - niewiem czy po wpisaniu trzeba sie cofnać do główngeo menu, czy też lewel sam sie uruchomi?
[#10] Re: Passwordy w Super Frog

@Aleks89, post #9

po wpisaniu trzeba się cofnąć do menu i kliknąć start.

Dodam jeszcze tylko, że jeżeli ktoś korzysta z wersji WHDLoad to kody może wpisywać w ten sposób:

000011 = Świat 1, level 1
000012 = Świat 1, level 2
000032 = Świat 3, level 2
000064 = Świat 6, level 4
000071 = Project F

Wszystkie levele analogicznie wg powyższego schematu
[#11] Re: Passwordy w Super Frog

@Wirus, post #10

u mnie dalej nic wpisałem np 000012 dałem fire na jojsticku - czyli wróciłem do głównego menu dalem start game i zaczynam od 1 planszy a powinienem od 2 planszy wg powyższych paswordów....
[#12] Re: Passwordy w Super Frog

@Aleks89, post #11

Wpisz 234644 lub 742891 i zobacz co się stanie
[#13] Re: Passwordy w Super Frog

@mailman, post #12

Maiman
pierwszy pasword zadziałał i byłem chyba w 2 lewelu:D natomiast drugi nie zadziałał
[#14] Re: Passwordy w Super Frog

@Aleks89, post #13

Pierwszy jest z wersji ECS, drugi CD32. Przynajmniej wiadomo, że kody Ci działają do wersji ECS. W tym artykule reszta kodów.
[#15] Re: Passwordy w Super Frog

@mailman, post #14

mailman
dziękuje za pomocOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem