[#1] quake
Witam gdzie mogę pobrać demo quake na amige

[#2] Re: quake

@EllipticDawid25, post #1

Z Aminetu binaria potrzebne do uruchomienia, a same pliki dema (właściwie wersji shareware, bo dema jako takiego chyba nie było) z ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/quake/quake106.zip .

[#3] Re: quake

@strim, post #2

podasz mi link do tych plików startowych dzięki

[#4] Re: quake

@EllipticDawid25, post #3

Aminet.net -> Search: Quake -> do wyboru, do koloru

[#5] Re: quake

@EllipticDawid25, post #3

Jest kilka różnych silników, zoptymalizowanych pod różny sprzęt. Musisz sam sprawdzić który u Ciebie będzie najlepiej działać.

Jak kiedyś sprawdzałem, to Quake68k.lha działał dość dobrze na słabszych konfiguracjach (gdzie słabszych to 68040 lub 68060 ).

[#6] Re: quake

@strim, post #5

A propos. Może ktoś porównywał te porty z wersja clickboom?!jestem ciekaw co było szybsze?!

[#7] Re: quake

@deejayremix, post #6

Chyba każdy kto się bawił w quake na klasyku. Wersja clickbooma jest najszybsza. Mozna tez ustawić tam pixel x2 co daje troszkę na szybkości. Mam oryginał tej gry.

Benedykt Dziuabłtowski

[#8] Re: quake

@Benedykt Dziubałtowski, post #7

Zgadzam się, wersja ClickBoom jest najszybszą dostępną wersją dla klasyka
[#9] Re: quake

@witekkk, post #8

Najszybsza wcale nie oznacza szybka. Bez 060 nie ma w ogóle co zasiadać do kłejka w obojętnie jakiej wersji.

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem