[#31] Re: WipeOut w przeglądarce

@_DiskDoctor_, post #29

Prędziej doczekasz się wsparcia 3D pod PiStorma. RPi5, jeśli chodzi o moc CPU, jest już praktycznie szybsze niż Amiga X1000. Szóstka, to już będzie masakra. Jeśli dodać do tego proste 3D, to wystarczy nam zabawy na kolejne 15 lat.
1
[#32] Re: WipeOut w przeglądarce

@_arti, post #31

Nie żebym był uprzedzony, ale czy tam producent czipa Arm nie ogranicza dokumentacji i dlatego rpi jest jakie jest w kwestii 3D? Na dziś chyba tego prostego 3D nie ma w amigowych projektach?

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2024 21:18:35 przez KM_Ender
1
[#33] Re: WipeOut w przeglądarce

@_arti, post #31

Jakieś 3D pod Vampirami jest już chyba.
[#34] Re: WipeOut w przeglądarce

@KM_Ender, post #32

Nie mam pojęcia ale coś mi się obiło o uszy, że Michał coś tam grzebie w tym temacie.
1
[#35] Re: WipeOut w przeglądarce

@_DiskDoctor_, post #33

W Vampirach jest Maggie - nowy moduł/chip m.in. do tekstur. Ale niestety nie wspiera 3D takiego jakie znamy.
[#36] Re: WipeOut w przeglądarce

@_DiskDoctor_, post #35

Mnie to bardziej ciekawi, czy mają w planach jakiegoś zupełnie nowego Vampire'a, co by przeskoczyć tę granicę 100-kilkudziesięciu Megaherców... Coś na poziomie może nie PiStorma ale np. 400-500MHz?

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2024 12:55:06 przez _arti
1
[#37] Re: WipeOut w przeglądarce

@_arti, post #36

Myślę że bardziej chyba będzie rozwijane to co już jest. Przynajmniej jakiś czas.

EDIT* jak by podmienili FPGA to by i PPC tam mogli wsadzić. Ale Gunnar nie lubi PPC.

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2024 13:05:17 przez _DiskDoctor_
[#38] Re: WipeOut w przeglądarce

@_DiskDoctor_, post #37

No to fakt, przydałoby się jakieś 3D... Vampire, to fajna karta ale mocy już jednak brakuje dla tych nowych gier.
[#39] Re: WipeOut w przeglądarce

@_arti, post #38

A jak jest 3D rozwiązany w Pistorm?

Wazp3D/softowo daje rade?
[#40] Re: WipeOut w przeglądarce

@_DiskDoctor_, post #39

Ledwo. Poza tym, nie wygląda za fajnie. Prawdziwe 3D, to jednak prawdziwe 3D.
[#41] Re: WipeOut w przeglądarce

@_arti, post #40

Na Wazp + Pistorm z CM4 WipeOut jest grywalny.

Na Pistorm z PiZero2 i 3 jest napisana biblioteka warp3d.library korzystająca ze wsparcia GPU PI. Na razie tylko software ale jest to dwa razy szybsze od Wazp.
I Wipeout też tutaj jest grywalny.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem