Ponieważ chciałbym zmienić ikonę programu GoADF, a wszystkie moje nieudolnie próby kończą się stworzeniem jakichś potworków a nie ikon, chciałbym niniejszym ogłosić minikonkurs na stworzenie ikon dla programu GoADF.
Pracą konkursową powinien być zestaw dwóch ikonek typu Tool, które jednoznacznie będą się kojarzyć z programem
GoADF.
Ikonka nr 1. powinna być 4-kolorowa, w standardowej palecie WB 3.1, powinna dobrze wyglądać w trybie Hires No lace (640x256). Rozmiar nie powinien odbiegać od standardowych ikon dla tego trybu.
Ikonka nr 2. powinna być 8-kolorowa, w standardowej palecie MagicWB, powinna dobrze wyglądać na ekranie Hires Lace (640x512). Rozmiar typowy dla pakietu MagicWB.
Obie ikonki powinny mieć jakąś widoczna różnice w stanie zaznaczonym (po kliknięciu), ale nie muszą to być jakieś fajerwerki.
Nagrody:
Nagrody będą 2, za miejsca I i II.
Nagrody będą równorzędne, i w obu przypadkach będzie to imienny i bezterminowy klucz do programu GoADF. Dodatkowo w pliku readme programu będzie informacja o autorach ikon dołączonych do programu (imię/nazwisko, nick, mail). Dodatkowo autor w tooltype ikony może umieścić linie zaczynającą się od znaku # z informacją o autorze ikony.
Ikony należy przygotować do końca sierpnia, i nadesłać na adres vojo1200@gmail.com, z podaniem nicku z PPA.
Wszystkie prace w formie skrinow zamieszczę na koniec tutaj, i (mam nadzieję że z pomocą forumowiczów) do połowy września wyłonie zwycięzców :) Nadesłane ikon jest jednoznaczne że zgodą na udział w konkursie i oświadczeniem że jest się autorem pracy.
Nie czekając na mnie, można w trakcie konkursu zamieszczać w tym wątku swoje propozycje, nie ma żadnych obostrzeń.
Jeżeli prac będzie więcej niż dwie (mam nadzieję że będzie chociaż jedna

) i autorzy prac nienagrodzonych wyrażą taką wolę, to również mogą być dołączone do archiwum programu.
Zastrzegam sobie różne dziwne rzeczy, jak np możliwość wydłużenia konkursu, ale mam nadzieję że konkurs zakończy się sukcesem w terminie :)
Ostatnia aktualizacja: 06.08.2019 22:08:38 przez vojo
Ostatnia aktualizacja: 06.08.2019 22:10:23 przez vojo