[#31] Re: GoSnap

@Krashan, post #30

Natomiast zachodzi takie zjawisko: GoSnap oblicza sobie gdzie znalazłaby się górna krawędź okna, gdyby dało się je przeskalować. W tym przypadku jest to połowa wysokości ekranu, więc tam zostaje przesunięte okno.

E, no to do poprawy, powinno być na dole.
[#32] Re: GoSnap

@Krashan, post #30

Mam ekran 1600x1200 w emulatorze, dałem 30 pikseli i jest poprawa.

Zastanawiam się jeszcze, i coraz bardziej skłaniam ku temu, czy zamiast wartości marginesu w pikselach nie zrobić parametru procentowego, np. domyślnie 3% wysokości i szerokości ekranu. Albo dodać dodatkowo parametr procentowy, ale z wyższym priorytetem niż pikselowy. Rozdzielczość amigowych systemów ma naprawdę dużą rozbieżność, od 640x200 do FullHD i więcej, ciężko dobrze ustawić defaultową wartość.
[#33] Re: GoSnap

@vojo, post #32

Można też jeszcze pomyśleć o podziale ekranu na więcej stref niż 4. Na ekranie np. full HD można otworzyć np. parę edytorów, multiviewa z jakimś autodocem, shella, jakiś debug... "Siatka" do wyboru powiedzmy do 4x4 maksymalnie. I wtedy - ja bym tak to widział - jeżeli puszczając dragowane okno przytrzymasz jakiś hotkey, to okno jest wpasowywane w to oczko siatki, nad którym jest wskaźnik myszy. A jeżeli ma ograniczenia skalowania, to niech będzie np. wycentowane w tym elemencie siatki. Możnaby sobie szybko wykafelkować ekran wedle uznania.

Wiem, że to trochę zmienia ideę programu, ot taka luźna uwaga od użytkownika intensywnie używającego kilku co najmniej okien, na sporym ekranie (nawet na Amidze 1200 mam 1280x720).
[#34] Re: GoSnap

@Krashan, post #33

Można też jeszcze pomyśleć o podziale ekranu na więcej stref niż 4.

Też o tym myślałem, zwłaszcza że amigowe okienka nie potrzebują dużo miejsca, i na dużych ekranach jest pole do manewru. Czas pokaże... ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem