[#1] mój port Franko na wszystkie urządzenia
UWAGA: [dla malkotentów] nie jest to stricte Amigowy produkt ale powiązany z Amigą :) Jak nie pasuje do Forum to proszę wywalić/przenieść.

Piszę sobie w wolnych chwilach port Franko w basicFusion. Działa na każdym urządzeniu. Na dzień dzisiejszy nie jest jeszcze skończony dużo brakuje. Aczkolwiek jest grywalny. Myślę, że w tej formie mogę go udostępnić. Oczywscie bede dzialal dalej z tematem aż skończę. Staram się odwzorować grę 1:1 - wersję PC. Ale myślę, że dodam też smaczki z wersji Amigowej których nie ma w wersji PC.
Brakuje AI, brakuje malucha, brakuje bosów. Powoli. Odwzorowanie tego 1:1 jest czasochłonne łącznie z animacjami, ciosami. Dlatego to trochę potrwa.

Sterowanie: A S Z X C, kursory. Enter pomija intro. Kody jak w wersji na DOS.

Dziala na PC, na Androidze, na TV i innych.

Jak ktoś ma ochotę to zapraszam do testowania: link https://basicfusion.org/franko.html
UWAGA: może się chwilę ładować, mój hosting ostatnio coś spowolnił ostro. Także średnio 30-60s potem jak już jest w cache to szybko.

jakiś stary filmik

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2026 21:21:03 przez terror

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2026 21:21:18 przez terror
10
[#2] Re: mój port Franko na wszystkie urządzenia

@terror, post #1

Brawo kolego! Franko to legenda!
1
[#3] Re: mój port Franko na wszystkie urządzenia

@terror, post #1

ręcznie czy ejajem robisz, sa gdzies zrodla dostepne na jakims git?

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2026 22:58:39 przez michal_zukowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem