[#1] Moje amigowe modernizacje
Hej,

Nie wrzucałem tutaj nic wcześniej bo miałem wrażenie, że gry na grzyba są surowo zabronione więc jak wątek pójdzie do kosza to się nie obrażę.

Od jakiegoś czasu zajmuję się (przy wsparciu paskudego AI więc puryści mogę się rozejść) modernizacjami gier z Amigi na współczesne sprzęty typu Windows/Linux (i w przyszłości mobilne platformy). Dodaję szeroki ekran, nowoczesny klatkarz i rozdzielczości (chcesz odpalić grę w 240 klatkach? spoko), osiągnięcia i inne współczesne dobrodziejstwa.

Na ten moment wypuszczonego mam Superfroga i Ruff n Tumble, w kolejce jest ZeeWolf 1 i 2, Lotusy i Chaos Engine. Osobo pracuję nad mocno wypasioną wersją Alien Breed 3D 2.

Jak ktoś chciałby sprawdzić to wrzucam wszystko TUTAJ

Przyjmuję też sugestię kolejnych portów bo keidyś mi się pomysły skończą na to co i jak zmodernizować.

[#2] Re: Moje amigowe modernizacje

@bartekxyz, post #1

Jak malo gier, narzekanie, jak duzo, narzekanie :)
Kto chce uruchomi, kto nie to nie.
Co do Zeewolf, wpadl mi pomysl do glowy :)
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem