[#1] Amithlon
Zamierzam kupić płyte główną i pytanko z jaką płytą na której jest dzwićk chodzi Amithlon ?.
[#2] Re: Amithlon

@Pawiu, post #1

z najnowszych to nie wiem, wiem za to űe na pewno chodzi na pîycie ECS K7VTA3 rev3.0 z chipsetem KT266/A
ja mam tâ pîytë ale w nowszej wersji 3.1 z KT333 i u mnie VIA AC97 nie chodzi ze sterami ahi z Amithlona :(

[#3] Re: Amithlon

@Pawiu, post #1

Miesiac temu kupilem plyte Gigabyte GA-7VT600L na KT600 i z dzwiekiem AC97 i wszystko dziala bez problemu... dzwiek przez PuhDerBaer i AHI 0x00200004 (viaAC97). Tylko przez Puha przycina jakies 1/20 sekundy na poczatku kazdego dzwieku... przy krotkich samplach brzmi to smiesznie :) Bezposrednio przez AHI dzwiek odtwarzany jest idealnie :)

[#4] Re: Amithlon

@Pawiu, post #1

mam pomysł... możnaby zrobić bazę (np. tutaj na PPA), zawierającą sprzęt kompatybilny z Amithlonem, co ułatwiłoby wyszukiwanie "blaszanych" podzespołów w sklepach/komisach ...

[#5] Re: Amithlon

@virago, post #4

Nie chce krakac, ale z tego co sie orientuje PPA nie umieszcza "oficjalnie" nawet newsow dotyczacych emulatorow, zaslaniajac sie wynikami przeprowadzonej niegdys ankiety, w ktorej to wlasnie odwiedzajacy serwis opowiedzieli sie przeciw temu. W zwiazku z tym to powiem szczerze, ze zdziwilo mnie nawet utworzenie forum poswieconego emulatorom Amigi, bo przeciez "emulatorow nie tolerujemy"

A co do plyt, to w przypadku tych z nForcem2 jest obecnie dostepny juz kernel obslugujacy DMA dyskow na tej plycie; sterowniki do dzwieku na wiekszosci tych plyt sa dostepne nieoficjalnie w niektorych kregach (made in Poland ;). Jesli wiec dobierzesz obslugiwana grafike to raczej nie powinno byc z tym wiekszych problemow (choc te stery od dzwieku zeby zadzialaly z kernelem posiadajacym obsluge DMA to musza zostac przekompilowane na maszynie autora, albo musi on udostepnic zrodla zmodyfikowanego przez siebie jadra -- w tej sprawie prowadzony jest z nim dialog wlasnie, ale to IMHO tylko kwestia czasu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem