[#1] Jak można uruchomić programy ze starych dyskietek Amigi na PC pod WinUAE
Koledzy, pomóżcie

Przez wiele lat miałem Amigę 500. Uzbierało mi się dużo starych dyskietek z grami i programami do których mam duży sentyment. Pisałem też programy pod Amosem. Niestety nie mam w domu miejsca na dwa komputery a chciałbym te programy uruchamiać na emulatorze WinUAE na PC. Jak to zrobić. Już go odpaliłem, chodzą gry ściągnięte z interentu ale nie czyta mi się nic ze stacji floppydisc. Co muszę zrobić - pomocy !
[#2] Re: Jak można uruchomić programy ze starych dyskietek Amigi na PC pod WinUAE

@Andrzej Waszkiewicz, post #1

Nie zgrasz tych dyskietek wkładając je do stacji w pececie. Poprostu format zapisu w Amidze jest zupełnie nieczytelny dla pecetowego kontrolera dyskietek. Musisz zrzucić dyskietki do ADFów na Amidze a potem przegrać po kablu lub na dyskietkach w formacie MS-DOS na peceta.
[#3] Re: Jak można uruchomić programy ze starych dyskietek Amigi na PC pod WinUAE

Dwie stacje dysków w pececie i program Disk2FDI potrafia zrobic obraz dyskietki amigowej.
[#4] Re: Jak można uruchomić programy ze starych dyskietek Amigi na PC pod WinUAE

Jeśli czegoś szukasz z Ami to daj znać, jak mam to podeślę....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem