[#1] Adf, DD, a także pewien problem
Mam pewien problem związany z formatowaniem dyskietki DD 880 oraz nagrywaniem na niej obrazu .ADF. Otóż chciałbym zgrać posiadane przeze mnie gry na dyskietki, aby móc z nich korzystać na Amidze. Problem polega na tym, że dostępna 500 nie posiada dysku twardego, tak więc chciałbym zrobić to na pc. W tym celu zaopatrzyłem się w WinUAE, Workbencha oraz Amiga in a Box. Niestety nie wiem w jaki sposób umożliwić dostęp poprzez to emulowane środowisko do mojego napędu floppy.
Aiab dostarcza program format, który umożliwia formatowanie dyskietek DD, posiadam również adfblitzer. Zarówno pod Workbenchem zainstalowanym na sztucznym hdd pod WinUAE, jak również pod Aiab nie wykrywa napędu, tak więc nie jest możliwe formatowanie dyskietki ani nagrywanie na niej obrazu adf. Mam nadzieję, że istnieje rozwiązanie tego problemu. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

Posiadane wersje programów:
WinUAE: 0.8.25
Workbench: 3.1
Kickstart: 3.1
Aiab: 10rc
[#2] Re: Adf, DD, a także pewien problem

@Tomasz, post #1

1. Zły dział (już przeniosłem)
2. Podobny temat był poruszony całkiem niedawno. Przejrzyj forum.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem