[#1] license key do QNX 6.3.0 poszukiwany
witam

ściągnąłem sobie darmową wersję QNXa 6.2.1 jednak nie wykrywa mi karty sieciowej opartej o chipset RTL 8139.
ściągnąłem więc wersję 6.3.0 jednak aby ją zainstalować na dysku twardym potrzebny jest właśnie license key. Można go otrzymać od QNX, ale trzeba czekać. Wersja 6.3.0 pracuje lepiej na moim komputerze, wykrywa mi wszstko co potrzeba.

Oczywiście QNXa chcę zainstalować a zainstalować na nim AmigaXL.

pozdrawiam i liczę na pomoc.

[#2] Re: license key do QNX 6.3.0 poszukiwany

@melon, post #1

Rejstracje 6.3.0 znajdziesz :
· Jak uzyskać klucz rejestracyjny do QNX 6.3 ?

Należy zarejestrować sić na stronie http://www.qnx.com/products/eval/index.html. Na adres e-mail podany w czasie rejestracji zostanie Ci przesłany klucz aktywacyjny, który należy wpisac podczas instalacji systemu.

Jak bćdziesz miał problem to szukaj go na forum www.qnx.org.pl .

Nie wiem czy da sić na nim założyć automatycznie instalerem packów AmigaXl.
Prawdopodobnie potrzebna bedzie intrwencja z konsoli.
Ja na 6.2.0 używam do instalki starego instalera paczek ,ponieważ zwykły zgłasza brak biblioteki w systemie.
[#3] Re: license key do QNX 6.3.0 poszukiwany

@bwilis, post #2

właściwie, to mam obecnie zainstalowaną wersję QNX 6.2.1, udało mi się uruchomić kartę sieciową. Do standardowej instalacji, doinstalowałem repozytoria, które znajdują się na płycie instalacyjnej w katalogach:
"repository" oraz "rep621", są to dodatki i uaktualnienia.
Tak więc QNX ładnie mi pracuje. Zainstalowałem na nim bez problemów AmigaXL. Przed zainstalowaniem repozytoriów z płyty AmigaXL nie chciał się zainstalować, bo coś mu tam brakowało.
Troszę bawiałem się wczoraj AmigaXL i zdecydowanie mi lepiej się pracuje niż na Amithlonie. Przyciskiem do zmiany ekranów (w prawym górnym rogu ekranu) zmiania się ekrany amigowe z raz z ekranem QNX.

A co do wersji 6.3.0, to zarejestrowałem się i czekam.

[#4] Re: license key do QNX 6.3.0 poszukiwany

@melon, post #3

Zobacz Payback ,Napalm.Nie wiem tylko ,dlaczego Warp3d nie bardzo chce chodzić,chociaż ostatnio Quartexa mi zadziałał ,ale moja karta Rage ma za mało mocy OGL. Mesa i WarpUp działa ok.Biblioteka Sdl jest przechwytywana przez QNX dopiero po aktualizacji AmigaXL-update1. lha.
Spóbuj odpalać gry Monkey Island 2 ,King Quest 6.W Monkey-u trochć mi muzyka zwalnia(i733),a w Kingu jest wszystko wporządku.SuperSkidmarks2 trochć za bardzo wolno chodzi...ale to przecież aga.
Wiele starszych gier łatwiej odpalić w Whdload i Jst niż w normalnych binariach.

Wypróbuj phMame060.1 pod QNX.Szybszego portu do tej pory nie widziałem-plynnie chodzą gry JDredd ,mk2,mk3.Nawet w StreetfighertheMovie da sić grać :)
Mozzilć mają w wersji 1.5,Voyager ma podobne właściwości jak Aweb3.4.
Pov-rey,Gimp,Abiword też chodzą w porządku.
NIe udało mi sić sprawdzić mplayera-nie supportuje 6.2.0.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem