[#1] Użytkowicy Amithlona/UAE
Hej,
Tak się zastanawiam ilu użytkowników Amithlona lub UAE odwiedza PPA? Czy ich ilość się zwiększa czy zmniejsza?

Pytam bo zamierzałem stworzyć stronę poświęconą Amithlonowi, ale jak to ostatnio w "jednej wojnie na słowa" bodajże grxmrx wspomniał, że własnie po to powstało PPA żeby w jednym miejscu zbierać ludzi którzy stali za projektami mniejszych stron, z czasem porzucanych.

Problemem jest tylko taki, że z tego co się orientuję w ramach przeprowadzonej niegdyś w tym miejscu (czyt. na PPA) ankiety większość jej respondentów odrzuciła pomysł wspierania emulatorów przez portal.

Ciekawy jestem czy obecnie już nie ma użytkowników emulatorów wystarczająco dużo żeby tym razem ew. poprzeć przyłaczenie do newsów, artykułów itd. tych traktujących o UAE/Amithlonie właśnie.

Także jeśli możecie wpiszcie się pod tym postem osoby korzystające z emulatorów właśnie.
[#2] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

no ja używam UAE bo amithlona nie mam skąd ściągnąć/kupić :(
[#3] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Pytam bo zamierzałem stworzyć stronę poświęconą Amithlonowi,

O, przydało by się. W jednym miejscu pozbierać wszystkie kernele, pacze, spis obsługiwanych urządzeń, różne triki i sposoby na różne problemy...

większość jej respondentów odrzuciła pomysł wspierania emulatorów przez portal.

Proponowałbym nie przejmować się zdaniem zakompleksionych ludzi.

Ciekawy jestem czy obecnie już nie ma użytkowników emulatorów wystarczająco dużo

Nie wiem jak z ilością, ale na pewno takich osób jest dużo. Wiele z nich używa amithlonów/uae do developki, co imho zwłaszcza w przypadku UAE jest bardzo wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Między innymi ja tak robię. :)
Przy odrobinie wysiłku źródła można tak spreparować, że bezproblemowo działają, i kompilują się na natywne binarki pod m68k jak i pod MorphOS.

[#4] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Świetny pomysł! Jestem za :)
[#5] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@dj_dlugi, post #2

Kupić możesz na www.efunzine.com.
[#6] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Popieram. Taki dzial w PPA powinien byc. I to nie byloby wspieranie Amithlona czy UAE. To jest Polski Portal Amigowy, powinien poruszac wszystkie tematy zwiazane z Amiga, takze temat emulacji Amigi na innym sprzecie. A to, ze to nie jest prawdziwa Amiga, wiedza wszyscy. Takie jest moje zdanie.

[#7] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@uran, post #6

Jedni używają Amigi... inni Amithlona.
Nadal jednak jest AmigaOS

[#8] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@mr.Dark, post #7

Jeszcze inni uzywaja i Amigi (1200 i 600) i Amithlona i UAE (UAE pod AmigaOS, UAE pod Linuxa i UAE pod Winshit) ;] I czekaja na wyjscie A1 z pelna wersja OS4. I czekaja... i czekaja... i dalej czekaja...

[#9] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@uran, post #8

A jak się juz doczekają, to i tak pewnie nie kupią. :P
Bo po co czekać, skoro można kupić już teraz?

[#10] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@MinisterQ, post #9

Pomysł dobry i jeszcze proponuje zajrzeć tu http://www.amiga.elbi.pl/
[#11] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Swietny pomysł, sam używam od niedawna Amithlona gdyż jego zakup okazał sie znacznie tańszy niż zakup rozbudowanej Amigi.

Obecnie od dłuższego czasu powoli pracuje nad dużą stroną o Amidze - jeśli chciał byś ją zobaczyć przed umieszczeniem na serwerze to skontaktuj się ze mną przez e-mail - MlekoAm@o2.pl. Możemy na tej stronce zrobić taki dział jak proponujesz.

A tak wogle to uwarzam, że Amithlon to super pomysł - wreszczie możemy mieć AmigaOS na laptopie!!! Lub używać AmigaOs i przereklamowanych okienek np do pracy - Subiekt, Serwis 1.07, Płatnik itp
[#12] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Mleko, post #11

Jak będzie step by step dla takiej ciemnej masy jak ja to pragnę takiej strony,może w końcu ktoś wyjaśni jak uniknąć tej zwiechy Amithlona(przed instalacją) po Bootowaniu :(

[#13] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Hej tu użytkownik WinUAE, Amithlon i AROS! Popieram wplecenie tej tematyki do treści publikowanych na PPA. Popierajmy wszystko co związane z Amigą , niezależnie od "wiatrów" a znowu przetrwamy kolejne 10 lat i dłużej!!!!

[#14] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Jestam za stwozeniem takiej strony.
uzywam na codzien amithlona i takze myslalem o zrobieniu stronki albo artykulu jakiegos o Amithlonie

W razie potrzeby chcetnie zaoferuje swoja pomoc.

pozdrawiam

ZimA from Cz-wa

[#15] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@ZimA, post #14

a ja bym chciał stery pod moją Yamahe na Amithlona :(
bo nie chce mi się szukać SB...
[#16] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@TJindy, post #15

Ja też jestem za ukulaniem takiej stronki. W razie potrzeby oferuję swoją pomoc oraz wiedze i dostępne materiały :D:D:D:D Kulajcie szybko bo nie mam dźwięku na mojej K7S5A Chipset ECS dźwięk SiS 7012 na Amithlonie :P:P to jest jedyny mój problem :P nawet po Update Kernela nic nie dało... :D:D Pozdrawiam :D:D:D:D

[#17] Re: Użytkowicy Amithlona/UAE

@Softfailur, post #1

Softfailur napisał(a):

> Hej,
> Tak się zastanawiam ilu użytkowników Amithlona lub UAE odwiedza
> PPA? Czy ich ilość się zwiększa czy zmniejsza?
>
> Pytam bo zamierzałem stworzyć stronę poświęconą Amithlonowi,
> ale jak to ostatnio w "jednej wojnie na słowa" bodajże grxmrx
> wspomniał, że własnie po to powstało PPA żeby w jednym miejscu
> zbierać ludzi którzy stali za projektami mniejszych stron, z
> czasem porzucanych.

Minęło już ponad pół roku... Czyżby na "zamierzeniach" się skończyło? ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem