[#1] Amithlon...
Witam!

Mam problem...

W rozdzialce 1024x768 odzswiezanie np. IBrowse przy przelaczaniu okien pozostawia wiele do zyczenia... Mam GF2Ti i nie zmienialem nic w ustawieniach Picasso, bo "nie mam za bardzo w nim wprawy" :S. U kazdego tak jest czy moze wystarczy cos "zamieszac" w prefs Picasso??
W 800x600 jest troche lepiej, ale...

Pozdrawiam:
Toki

[#2] Re: Amithlon...

@toki, post #1

Ale co rozumiesz przez odświeżanie? Prędkość odświeżania jako parametr wyświetlania obrazu na monitorze/panelu (w Hz) czy to, że grafika po prostu jest wolna?
[#3] Re: Amithlon...

@Softfailur, post #2

Nie chodzi mi o czestotliwosc odswiezania monitora tylko o odswiezanie okna IBrowse-jest koszmarnie wolne. Moze mam niezbyt dobrze skonfigurowane Picasso i da sie cos z tym zrobic?

Toki
[#4] Re: Amithlon...

@toki, post #3

A instalowałeś aktualizacje? Zainstaluj AmithlonUpdate z Aminetu lub poszczególne contriby wydane przez Berniego (Google :)
[#5] Re: Amithlon...

@Softfailur, post #4

Witam ponownie!!!

Dzieki za informacje, ale...
Aktualizacje wymagaja (z tego co wyczytalem) nowego kernela, a ja niestety podlaczam amigowy dysk do pc i startuje Amithlona z plytki CD.
Jezeli zrobie start z dysku pc to czy wystarczy (po dograniu new_emubox.gz oczywiscie)zmienic tylko nazwy i parametr leaves w pliku amithlon w katalogu isolinux czy gdzies indziej???

Pozdrawiam:
Toki

[#6] Re: Amithlon...

@toki, post #5

Tak.

Możliwe jest również zmodyfikowanie sobie i wypalenie bootable CD z nowym kernelem. Ja co jakiś czas wypalam sobie aktualny system mój amigowy na CD i wtedy gdziekolwiek nie ide zawsze na miejscowym klonie zamiast startować windę mam pod ręką aktualny stan moich zwyczajowych narzędzi. Szybko, łatwo i wygodnie :) Tam też zawsze mam najnowszy kernel.
[#7] Re: Amithlon...

@Softfailur, post #6

Ok. Dzieki!
Sam tez sprobuje w ten sposob...

Pozdrawiam:
Toki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem