[#1] LinUAE
Czy Linuxowy UAE obsługuje amigowe dyski

[#2] Re: LinUAE

@Korni, post #1

Dziwne pytanie ?? A czy Mac na Amidze obsługuje MacCD ??
Sorki za złośliwość

[#3] Re: LinUAE

@ethan72, post #2

Dziwne są tylko odpowiedzi wg. zasady "Nie ma głupich pytań...".
Linux zobaczy amigowy dysk i partycje na nim pod warunkiem że dana dystrybucja rozumie amigowe RDB (nie wszystkie to mają), a stąd już prosta droga żeby np. hdb1 podpiąć w uae.
[#4] Re: LinUAE

@Sylwester, post #3

E-UAE posiada jednak póki co ograniczenie maksymalnie 2GB partycji. Jeśli to zostało zniesione już niech mnie ktoś poprawi...
[#5] Re: LinUAE

@Korni, post #1

Linuxowy UAE to kaszana mnie udało sić odpalić UAE na Auroxe .tzn na emularorze Windowsa odpaliłem emulator Amigi - WinUae i żeby było jeszcze ciekawiej na emulowanej Amidze poszedł mi ZX SPECTRUM.
[#6] Re: LinUAE

@Pawiu, post #5

Czemu kaszana? Ma jeszcze gdzieś buga zaszytego w JITcie (albo ja nie potrafię go skonfigurować, tudzież mam amigowy system czymś zaśmiecony), ale zgłosiłem bugi i zobaczymy :) A dopóki się nie wywali to śmiga aż miło...
Bez JITa się nie wiesza, ... ale bez JITa...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem