[#1] winuae 0.9.92 i XP
Po zmianie systemu z W98 an Xp winuae 0.9.92 zaczął się zachowywać dziwnie. Sama emulacja jest ok, prędkość nie spadła. Z dużym opóźnieniem za to reaguje klawiatura. Litery wskakują po ok sekundzie, przy szybkim pisanmiu, albo graniu po jakimś czasie zapełnia się wręcz bufor klawiatury na płycie głównej i zaczyna mi pc-beeper piszczeć. Jak naprawić ten problem ???

[#2] Re: winuae 0.9.92 i XP

@twardy, post #1

Osobiście połączenie XP i WinUAE uważam że wyjątkowo upierdliwe. Pod XP jest inaczej obłożona klawiatura, co objawia się brakiem działania kombinacji shift + klawisze kursora dla przykładu, że o natrętnym aktywowaniu ekranu winuae przy zrzuconym winuae do paska zadań i zabawą innymi oknami windy nie wspomnę.
A już developka z włączonym winuaeenforcerem, i jakimś programem który zaczał z jakichś powodów hicić to już w ogóle kosmos, po którym xp jest zmulony tak, że jedynym ratunkiem dla niego jest zimny reset.

A Twój problem to pewnie kwestia ustawienia CPU Idle w zakładce CPU. ;)
Ustawiasz w połowie, i po sprawie. Opcja działa tylko z włączonym JIT dla procesora lepszego niż 68000.

[#3] Re: winuae 0.9.92 i XP

@MinisterQ, post #2

Ja ci Twardy powiem tyle że ja nieużywam WinUAE bo mi sić psuje tam dźwićk przeskakuje mi próbowałem paru konfiguracji oraz sposobów i nic nadal mi przeskakiwał wićc teraz używam najnowsżą wersjć WinFellow (na niej również chodzi SuperFrog) do ściągniecia z dwóch stron www.amiga.xt.pl - MOJA STRONA i www.amiga.elbi.pl pozdrawiam!!! :D
[#4] Re: winuae 0.9.92 i XP

@VeloN, post #3

Używam UAE+XP i nie mam z taką "mieszanką" żadnych problemów.Nie zauważyłem żadnych znaczących różnic przy przesiadce z 98.Zarówno w grach jak i innych programach działających pod systemem.
Dodam tylko że mam wyłączone wszystkie opcje ułatwień dostćpu dotyczące klawiatury.

[#5] Re: winuae 0.9.92 i XP

@VeloN, post #3

co do winuae i kopiacego sie dzwienku w superFrogu... to jest tak ostatnio instalowalem winuae koledz poniewaz wlasnie chcial pograc w super zabe (wiadome wersja pc nie chodzi na pc wkoncu to xp ;) ), i on mial dokladnie ten sam problem z dzwienkiem, posiada on uklad ac97 zintegrowany na plycie glownej, nie moge uniego ustawic innej jakosci dzwienku ja 44.1khz, no i wlasnie wystepuje efekt trzeszczacych sampli. umnie pod cmedia z systemem 5.1 nie ma czegos takiego zreszta w uae mozna odpalic kazdy kanal na osobnym glosniczku dzienki czemu komputer nie musi miksowadz dzwienku z pauli do stereo ... no i tu jest sedno sprawy umnie efekt harczaco czeszczacych sampli nie wystepuje :)... wlasnie dzienki temu bo jak przelanczam na stereo to odrazu mam to sam. no to tyle moich uwag

pozdrawia jimi

[#6] Re: winuae 0.9.92 i XP

@jimiche, post #5

Może to kwestia prędkości kompa? Moja dziewczyna gra sobie spokojnie na WinUAE+XP (Athlon 1,7 GHz, 512 MB) w Superfroga, a z dźwiękiem wszystko wporządku jest... Bez cyrków.

No chyba, że mowa o Flashbacku - tu już sprawa wygląda inaczej. ;)
[#7] Re: winuae 0.9.92 i XP

@KAM_, post #6

Moge podeslac moj plik konfiguracyjny, ktorego uzywam na co dzien, ale nie wiem czy pomoze... W kazdym badz razie demka mi na tym smigaja, intra 4k.o. tez (noxie sie odpala w kilkanascie sekund).

Howgh!
MandiATO
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem