[#1] WinUAE + Internet ???
szczerze mowiac przegladajac opcje WinUAE nic takiego nie znalazlem... :(

jesli sie myle to powiedzcie jak to skonfigurowac ?

[#2] Re: WinUAE + Internet ???

@Świerk, post #1

włącz opcje 'BSDSocket.library emulation' w zakładce "Misc" :D

[#3] Re: WinUAE + Internet ???

@CzAjA, post #2

ok...ale czy to wszystko? wystarczy teraz po prostu zainstalowac przegladarke?

[#4] Re: WinUAE + Internet ???

@Świerk, post #3

Tak, to wszystko od strony Amigi i WinUAE. Od strony Windows trzeba połączyć się z siecią.
[#5] Re: WinUAE + Internet ???

@Konrad Klar, post #4

hehe :D to oczywiste! :) dzieki!

[#6] Re: WinUAE + Internet ???

@Świerk, post #3

Witam!

Tak. Wtedy wystarczy juz odpalic przegladarke i tyle...

Mam dodatkowy problem z tym zwiazany:
Po odpaleniu IBrowse czy AWeb bardzo dlugo trwa u mnie "szukanie strony" (looking up). Po jakims czasie strony sie wczytuja, ale to czekanie jest denerwujace. Nie mam mozliwosci zainstalowania stosu TCP, bo mam jakas zintegrowana sieciowke oparta na jakims "nierealtekowym" chipsecie.
Czyzby wina siecowki?? Kiedys na sieciowce opartej na realteku nie bylo tego problemu...
Mial ktos podobny klopot??

Pozdrawiam
Toki
[#7] Re: WinUAE + Internet ???

@toki, post #6

Nie mam mozliwosci zainstalowania stosu TCP, bo mam jakas zintegrowana sieciowke oparta na jakims "nierealtekowym" chipsecie.

I tak byś nie miał możliwości zainstalowania jakiegokolwiek stosu TCP, bo WinUAE nie ma dostępu do pecetowego hardware bezpośrednio - odwołuje się do niego poprzez windows.
Efekt o którym piszesz nie występuje pod windą?
Może w preferencjach przeglądarek pod emulacją masz jakieś proxy powłączane?

[#8] Re: WinUAE + Internet ???

@MinisterQ, post #7

Witam!

Dzieki za odpowiedz.
Hmm. Proxy nie mam powlaczanych zadnych. Opoznienie dotyczy takze AmiGG (zaskakuje dopiero po jakims czasie). Pod winda nic takiego nie ma miejsca...

Zauwazylem, ze jezeli strona w koncu wskoczy i chodze po necie to nie ma w/w problemu, ale jezeli zatrzymam sie na dluzej na jakiejs stronce to historia sie powtarza-znow musze patrzec przez ok 30s na "looking up".

Pozdrawiam
Toki
[#9] Re: WinUAE + Internet ???

@Świerk, post #1

Hej!

Zapomnialem dodac tez ze uzywam XP. Czyzby to byla jego wina? Gdzies tutaj wyczytalem, ze nie jest on WinUAE friendly...
Wczesniej pisalem ze na realteku nie bylo tego problemu i o ile dobrze pamietam mialem wtedy wrzucony win2k..

Pozdrawiam
Toki
[#10] Re: WinUAE + Internet ???

@toki, post #9

XP i winuae to nie jest najlepsze połączenie. IMHO.

[#11] Re: WinUAE + Internet ???

@MinisterQ, post #10

Używam WinUAE z plikopartycją AmigaSYS v1.7 pod XP-ekiem i nie mam najmnieszych problemów z poprawną emulacją.Wszystko śmiga aż miło patrzeć,łącznie z netem.Sieciówki jakie mam też są "nierealtekowe" bo jest to VIA zintegrowana z płytą i 3com na PCI ale objawy tutaj opisywane u mnie nie wystćpują.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem