[#1] jak zresetować Amithlona ?
...gdy jest on uruchomiony z plyty cd tak zeby komputer sie zbootowal z HD i wczytal sie windows? odpada oczywiscie uzycie resetu bo w moim laptopie jest tylko power off, ktory powoduje przejscie w stan wstrzymania (po ponownym wlaczeniu znow jest Amithlon). Wiec chodzi mi o skrot klawiaturowy lub programik ktory to zrobi...bo wyjmowanie bateri jest uciazliwe. Aha...jeszcze jedno: w moim laptopie mam tylko jeden klawisz "windows" (bo to on chyba pelni funkcje klawisza Amiga w Amithlonie?)

[#2] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Świerk, post #1

Jest takie polecenie reboot. Chyba w C:AmithlonC. NAwet mozna nim wylaczyc kompa z odpowiednim switchem.....
[#3] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Masta Krishna, post #2

A czy czasami nie jest to taka sama kombinacja klawiszy jak na WinUAE czyli Ctrl + Win + Win ?? Jak dobrze pamietam chyba tak bylo :)
[#4] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Maxik, post #3

Koledze chodzilo o reboot calego peceta - nie samego AmigOSu udawanego przez Amithlona...
[#5] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Masta Krishna, post #4

no fakt. musialem to przegapic :(
[#6] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Maxik, post #5

dzieki za odzew ... ale jak to Masta Krishna zauwazyl chodzilo mi o software'owy (kombincja klawiszy, lub przez uruchom. programu) reset calego komputera a nie AmigaOS'a. kto wie jak to zrobic?

[#7] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Świerk, post #6

Witam!

Dziwne.. A nie mozesz wylaczyc komputera przyciskiem "power off" przytrzymujac go przez kilka sekund?? Chociaz u mnie jak mam odpalonego Amithlona to nie musze go przytrzymywac dluzej...

Tylko, ze ja nie mam laptopa... Probowales w ten sposob??

Pozdrawiam
Toki

[#8] Re: jak zresetować Amithlona ?

@toki, post #7

moj laptop ma naklejke: "designed for windows xp" naciskanie/trzymanie power'a robi stan wstrzymania... pod xp mozna to skonfigurowac pod amithlonem nie. grzebanie w setupie odpada....
najlepszym rozwiazaniem bylby programik, taki jak pod winuae - uaecontrol ktory z poziomu AmigaOS moze przerwac dzialanie winuae...

[#9] Re: jak zresetować Amithlona ?

@Świerk, post #8

Reset (całego) komputera:
C:AmithlonC/Reboot

Wyłączenie komputera:
C:AmithlonC/Reboot POWERDOWN
[#10] Re: jak zresetować Amithlona ?

@mr.Dark, post #9

dziala !!!!!!!!!!
super :D
...ale...trzeba zainstalowac update bo polecenia reboot nie ma w pierwszej wersji. oprocz tego trzeba uaktualnic na nowy kernel...a pozniej dziala:D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem