[#1] WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!
mam najnowszego WinUAE 0.9.92 i mam z nim male porblemy. oto i on. kiedy wkladam dyskietke do stacji dyskow nie chce mi jej czytac. moze dlatego ze nie za bardzo nie wiem co wpisac w pola oznaczone DF0 i DF1 prosze pomozcie !!!! bede wdzieczna :)

[#2] Re: WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!

@$$, post #1

Coś mi się wydaje, że na lepszy odzew możesz liczyć na forum UAE/Amithlon. :)

[#3] Re: WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!

@$$, post #1

Choćby niewiem co, to pecet nie przeczyta amigowej dyskietki. Dlatego wymyślono format ADF. Nie mam UAE, ale jest bardzo prawdopodobne, że w pola oznaczone DF0: oraz DF1: trzeba podać ścieżkę dostępu do pliku .ADF
[#4] Re: WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!

@Prince, post #3

Podczepie sie nieco pod temat :)
No wiec mam taki problem z E-UAE, czyta on jedynie dyskietki z DF0 i DF1. Co mam zrobic zeby uaktywnic pozostale DF2 i DF3?

[#5] Re: WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!

@$$, post #1

1. Mam nadzieję że nie wkładasz oryginalnych dyskietek Amigi do fizycznej stacji dyskietek w PC?
2. W ścieżkę do DF0: i innych podajesz plik ADF, DMS itp (niebieska ramka!) wskazując go (czerwona ramka!), gdzie znajduje się u Ciebie na dysku (na załączonym screenie to jest G:downloadamiga.....).
3. Kolejne napędy (DF2, DF3) musisz uaktywnić; wybierz - zielona ramka jak na screenie - 3,5"DD (jest to emulowany napęd 720kB), i wówczas wskaż plik z "dyskietką" ADF (pkt 2.)

[#6] Re: WinUAE nie chce czytac mi dyskietek !!!!

@AlaN, post #5

Przecież Amigowa dyskietka DD to 880kb nie 720!
Od siedzenia w pecetach zapominasz podstaw o Amidze
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem