[#1] Zrzut do AVI (WinUAE)
Szit! Próbowałem x lat temu zrzucić z WinUAE demko Terminator do pliku AVI, ale prędkoś tworzenia tego wszystkiego była tragiczna. Zrezygnowałem. Teraz mam Athlona 64 3000+ i nadal robi to ~3 FPS! Pociąć się można. Co robie nie tak?? A - próbowałem też oczywiście bez kompresji. Licze na pomoc jaśnie Państwa! Dzięx.
[#2] Re: Zrzut do AVI (WinUAE)

@Kokos, post #1

Właśnie próbowałem - kodowałem do XviD. Samo zapisywanie do pliku może uśpić, dźwięku nie słychać wogóle, wszystko skacze i strasznie wolno idzie. Ale plik już zrzuconu na HD jest dobrze zrobionym avi i wszystko idzie płynnie; razem z dźwiękiem. Widać tak ma być, że tworzenie się muli. Wiesz.... działa PC, działa udawana Motorolka, cały system, do tego zrzucanie tego do avi, kompresja..... chyba każdy procek będzie miał kłopoty :)

[#3] Re: Zrzut do AVI (WinUAE)

@Kokos, post #1

Polecam stacjonarny DVD-Recorder, a następnie przekonwercić z mpeg2 do mpeg4 z 1/2 czy mniejszą proporcjonalną wielkością obrazu :D
[#4] Re: Zrzut do AVI (WinUAE)

@Kokos, post #1

Ja polecam odpalic WinUAE w oknie i uzyc do tego jakiegos "lekkiego" programu do zgrywania sekwencji wideo (np. HyperCam). Najlepiej zrzuc bez kompresji a pozniej odpal np. darmowy ale bardzo dobry TsunamiMPEG Encoder i skompresuj film. Hypercam jest prosty ale ma kilka ciekawych opcji (np. zrzuca tylko to co sie dzieje w oknie, bez belki tytulowej)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem