[#1] Wcinki
Mam problem z WinUae. Po przeinstalowaniu windowsa(z XP na XP)
i włączeniu filtra na emulatorze dźwięk i obraz zaczynają ciąć. Wcześniej się z tym nie spotkałem. Proszę o radę co z tym zrobić !!!
[#2] Re: Wcinki

@Yakuza, post #1

Może wina Direct-x ? :)
[#3] Re: Wcinki

@phl22, post #2

Albo sterownikow do karty graf.. Mi np. najlepiej chodzi GF2 MX 400 na starszych detonatorach.. Na nowszych chodzi duuzo wolniej...
[#4] Re: Wcinki

@Yakuza, post #1

O jaki filtr chodzi, filtr dźwięku, filtr OpenGL, czy filtr Direct3D? Te dwa ostatnie wymagaja nieco mocy obliczeniowej, więc na słabszym sprzęcie, po ich włączeniu płynność może być zakłócona (oczywiście gdy w danej chwili emulowane są układy OCS/ECS/AGA).
[#5] Re: Wcinki

@Konrad Klar, post #4

A może mi ktoś tylko powiedzieć, do czego te filtry służą?
[#6] Re: Wcinki

@Softfailur, post #5

Jeśli masz na myśli OpenGL i Direct3D, to służą poprawie jakości wyświetlania ekranów, tworzonych przez emulowane układy graficzne. Przykładowo można grać w gry oryginalnie przygotowane dla rozdzielczości 320x256 na ekranie 1024x768, przy czym układy karty graficznej wygładzą pixele, które w tej sytuacji są powiększone ponad dziesięciokrotnie.
[#7] Re: Wcinki

@Konrad Klar, post #6

O fajne. Kiedyś trzeba będzie to wypróbować :) Dzięki za odpowiedź.
[#8] Re: Wcinki

@Yakuza, post #1

W UAE w zakładce Priority zmień wszystko na Normal.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem