[#1] Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???
Może ten wątek jest podobny do jakiegoś ale ja nie znalazłem w archiwum nic co by mi dało na to odpowiedź :(. Interesuje mnie płyta bootująca CD z Amithlonem, coś jak Linux Knoppix, żebym mógł zobaczyć jak to wygląda bez zbędnych zabiegów. Przejrzałem wiele stron internetowych ale do pobrania wersji demo np. Amithlona (w postaci obrazu bootującej płyty) nie znalazłem:(. Proszę o jakieś info. Z góry dziękuję za życzliwe odpowiedzi. Pozdrawiam.

P.S.

A od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Blizzard 1230 IV Phase5 68030/50MHz :) z 32MB FAST RAM :). Tutaj pozdrawiam mathyr'a :). Jednocześnie ogłaszam że moje ogłoszenie zakupienia w/w karty turbo do A1200 jest nieważne. Pozdrawiam wszystkich :).

[#2] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Azzorek, post #1

[#3] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@mr.Dark, post #2

TAAAAAAA :). Więc cena jest bardzo ciekawa... :). Szkoda że nie ma możliwości przetestowania sobie tego na jakiejś płycie LiveCD (tak jak to swego czasu zrobił Novell z SuSE 9.2 PRO :(. Wtedy się przekonałem do niego i kupiłem oryginalną wersję pudełkową Susła i się nie zawiodłem. Moim zdaniem to dobre podejście żeby klient mógł sobie coś sprawdzić zanim kupi. A ja kupię i co jak nie będzie kompatybilne ze sprzętem w PC? Ehhh... :(:(:(

[#4] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@mr.Dark, post #2

Jeśli chcesz to kupić to lepiej tego nie rób, dołóż sobie kasę na Amigę, osczędzaj na A1/Pega.

Chodzi to ładniej i szybciej niż winuae, jednak nie ma emulacji AGAty, więc trzeba emulować na emulowanej Amidzę Amigę
Można więc wykorzystywać do programów, pisania przogramów, testowania ich, do niektórych gier też. Niby ładne ale mając Amithlona/WinUAE nadal masz PC nie Amigę.

Nie używam jednak od dawna, bo prawdziwa jest lepsza :)

[#5] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Korni, post #4

A i nie ma też emulacji Pauli, wszystko musi ci iść przez AHI. Ja nie miałem dźwięku :(

[#6] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Korni, post #5

Poszukaj na jakiejś sieci P2P - polecam Emule. Tam jest wszystko

[#7] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Korni, post #4

Jeśli chcesz to kupić to lepiej tego nie rób, dołóż sobie kasę na Amigę, osczędzaj na A1/Pega.

No niby tak, jednak Pegasos jest o te trzy - cztery razy (przy dobrych układach) droższy, o AmigaOne przez litość nie wspomnę. A od klasycznej Amigi to chyba bym jednak wolał Amithlona... Oczywiście kupno Pegasosa jest ze wszech miar godne polecenia, ale skoro dla kogoś wygórowana jest kwota 400 zł, to tym bardziej wygórowane będzie złotych 2000, czy nawet 1500.

[#8] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Korni, post #5

Korni napisał(a):

> A i nie ma też emulacji Pauli, wszystko musi ci iść przez AHI.
> Ja nie miałem dźwięku :(

Można przekierować dźwięk z Pauli na AHI.
[#9] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Grzegorz Kraszewski, post #7

Ja mówię dołożyć do Pega, wiadomo, że za 500zł nie kupisz Pegasosa.

A od klasycznej Amigi to chyba bym jednak wolał Amithlona...
A ja bym jednak wolał kartę PPC i BVison. Można się już wyrobić w 500zł, chociaż chyba lepiej oszczędzać na Pegasosa. Za PC z Amithlonem wydasz więcej chyba. No chyba, że masz już PC, a Amithlona "zciągniesz"

[#10] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Korni, post #4

Korni napisał(a):

> Nie używam jednak od dawna, bo prawdziwa jest lepsza :)

Na "020/14Mhz" za wiele chyba nie da się zrobić? ;)
[#11] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@mr.Dark, post #10

No bardzo dużo to może nie, ale coś się da. Dlatego właśnie muszę sobie kupić 68040 :D Pozatym za cenę oryginalnego Amithlona (sam soft, który równie dobrze można "zciągnąć" za darmo można mieć już naprawdę niezłą Amigę.

[#12] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Azzorek, post #3

Masz rację ,ja właśnie się tak obstałem i teraz leży sobie płytka czekając aż zmienię obecną płytę (ecs l7s7a2) ponieważ zwis jest zaraz po bootowaniu :(
I żadne zmiany w Biosie nie pomagają !

[#13] Re: Gdzie kupić lub "zciągnąć" z neta Amithlon'a ???

@Azzorek, post #1

P2P - poszukaj, a znajdziesz. Obiło mi się to o oczy kilka(naście) razy. Niestety nie podam Ci linku, z wiadomych powodów.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem