[#1] Amithlon i WindowsXP
Czy ktos mozę rozwiazał ten problem, i potrafi pogodzićistnienie WinShita xP i Amithlona ?? Kiedy miałem Wingroze 98 + WinShita xP + amithlona, nie było problemu, bo napisałem pare skryptów i sie uruchamiał z pod menu z 98mki, ale neistety kiedy mam samego XPka na dysku, nie mam pojećia jak zrobić w Bootmanagerze aby dało się odpalić Amithlona. Nawet Acronicem prubowałem... a sposób opisany na stronce Amiga-On-Piec nie działa, a autozy teXtu chyba sobie kpią, bo ma mon chyba już ponad rok, aj knei więcej, i nie majazamiaru nic chyba dopisać d oneigo :/:/ no ale spoko. Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki, pomysły, lub moze sie z tym uporał jakoś, prosze aby się podzielił swojawiedzą na ten temat. Pozdrawiam :)
Amiga RulezZ

[#2] Re: Amithlon i WindowsXP

@djhacker, post #1

Czy XP masz na partycji FAT32? Jeśli tak, to można "zakombinować" i startować Amithlona z tej samej partycji. Jeśli nie, to musisz stworzyć taką partycję i tam umieścić pliki Amithlona.

Później możesz zainstalować na tej samej partycji FreeDOS, zmodyfikować jego plik autoexec.bat. Podczas instalacji FreeDOSa musisz wybrać by bootsector zapisał do pliku. Teraz możesz startować z firmowego BootMenagera XP wskazując ten plik.

Drugie rozwiązanie, którego ja używam:
Zainstalować linuxowego BootManagera o nazwie GRUB. Jego pliki konfiguracyjne umieszczasz wtedy na partycji FAT32 i dokonujesz odpowiednich wpisów.
Jeśli nie masz linuxa na dysku, to możesz zrobić to z wersji LiveCD (np. Knoppix).
[#3] Re: Amithlon i WindowsXP

@mr.Dark, post #2

Druga opcja jest najlepsza - jak juz napisalem na liscie amithlon-pl ja uzywalem aqrat LILO, bo GRUB zajmowal za duzo miejsca w MBRze(wiecej niz 15 blokow, a RDB moze byc max na 16), a tak na jednym dysku moglem miec RDB i MBR...
[#4] Re: Amithlon i WindowsXP

@Masta Krishna, post #3

Dziękuje Panowie bardzo za wskazówki :D:D Pozdrawiam, przydały sie :D:D

[#5] Re: Amithlon i WindowsXP

@djhacker, post #4

To teraz opisz krok po kroku jak to zrobiłeś, przyda się dla potomnych.

[#6] Re: Amithlon i WindowsXP

@Masta Krishna, post #3

Ja jeszcze dodam, że do konfiguracji LILO trzeba będzie uruchamiać linuxa.
Gruba można konfigurować dowolnym edytorem tekstowym.
[#7] Re: Amithlon i WindowsXP

@djhacker, post #1

Rzuć tutaj okiem http://www.uae.rzeszow.net/amithlon.php

[#8] Re: Amithlon i WindowsXP

@ethan72, post #7

E no tąstronke znam jużna pamięć, wszystkie stronki o tym jużchyba widziałem, pytałem czy może userzy nie majajakiś pomysłów :D:D Ale dzięki że chciałeś pomóc :):)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem