[#1] AIAB + Amithlon (!?)
zadam super dziwne pytanie, ale popatrzcie:
Sprawa ma się tak, otóż używam juz ponad 2 Lata Amithlona na PC i Amisi 1200 z HD kiem Blizzartem PPC i ble ble ble, zresztą nei o to chodzi, chodzi o to, że ściagnałę msobie najnowsze WinUAE i zaisntalowałem na nim najnowszego AIAB'a. I, wszystko łądnie pięnie wygląda, więc pomyślałem ,że dało by sie AIAB'a przenieść na Amithlona ?więc przystąpiłe mdo dzieła, odczytałem moją Amithlonową partycje pod WinUAE i odpaliłem OSa, sformatowałem partcje, i przegrałe mzawartość Catalogu AIABa na Partysje Sformatowaną Amithlona (FFS) no i odpalam z niej tego AIAB'a na WinUAE i wszystko jest OK, ładnie wygląda działa bez zarzutu. Ale kiedy odpalam Amithlona z HDD normlanie, to AIAB jakoś nie chce sie wczytać, wszystk ojest czarno białem zamazane okropnie, zniekształcone i pisze w rewuesterze że SCALOS niemógł wczytać palety (?) ani reszty tałatajstwa. No nie kapuje. Pisze mi też ze Stack jest za niski, a mam przecież ustawion w S-S powyzej tego, jaki wyskakuje na Errorze... ma ktośmoże jaikeiś sugestie albo pomysły ?? S-S też modyfikowałem na miliard sposobów...i... nic... pomóżcie prosze :) Z góry dziękuję

[#2] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@djhacker, post #1

Inne stery do grafiki dla uae i amithlona?
[#3] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@Sylwester, post #2

hmmm, tak myślisz ?? Masz jaki śpomysł jak sobie z tym poradzić ??

[#4] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@djhacker, post #3

Ups, cos pomylilem, wiec prosze o wykasowanie tego komentarza.

Ostatnia modyfikacja: 10.07.05 12:29
[#5] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@Andrzej Drozd, post #4

A nie jest tak przypadkiem, ze AIAB to byl program AMOSowy, wiec nie ma prawa dzialac bez emulacji ECS badz AGI...
Amithlon tego nie otworzy.. Bo Amithlon to wlasnie UAE na zmodyfikowanym jadrze linuxa pozbawione emulacji chipsetu Amigi plus kilka bajerkow typu odpalanie natywnego kodu x86...

A jesli chodzi o Stack to edytuj go w ikonce programu... Ten z s-s dotyczy tylko shella...
[#6] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@Masta Krishna, post #5

AIAB to "Amiga In A Box" taka plikopartycja amigowa.
Ps. Heh no i tego się obawiałem przy edycji postów, odpowiedziałeś na post który jest już nieaktualny.
[#7] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@djhacker, post #3

Pod UAE odpalany jest devs:monitors/uaegfx a na Amithlonie powinien być inny, tym się pobaw.
[#8] Re: AIAB + Amithlon (!?)

@Sylwester, post #6

Hehe... Pomylilo mi sie z jakims benchmarkiem... Skrot byl podobny do AIBB(ktory oczywiscie nie byl pod AMOSa) a pamietalem, ze byl kiedys jakis inny benchamark wlasnie amosowy... Silly me :P

Jesli to faktycznie jakis prekonfigurowany system to na pewno wina lezy po stronie sterownika GFX jak sugerujesz w nizszym poscie.. Poza tym wypadaloby rowniez usunac screenmode.prefs, badz odpalic bez s-s, zrobic assign env: envarc: (badz mountenv), odpalic sterownik amithlonaa na koncu odpalic sys:prefs/screenmode i wybrac odpowiedni tryb...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem