[#1] emulowany dysk
Witam WSZYSTKICH !!!
Jestem bliski frustracji ! Nie bardzo wiem dlaczego nie moge zamontowac
kolejnego, emulowanego dysku twardego. Po uruchomieniu magellana
i uruchomieniu komendy 'assign list' jest on widziany jako 'DH3', natomiast
nie ukazuje sie ikonka z napisem 'no DOS'. W zwiazku z tym nie moge go poddac formatowaniu. Gdzie popelniam blad?

[#2] Re: emulowany dysk

@Leszek, post #1

Po uruchomieniu magellana uruchomieniu komendy 'assign list' jest on widziany jako 'DH3', natomiast nie ukazuje sie ikonka z napisem 'no DOS'. W zwiazku z tym nie moge go poddac formatowaniu.

Sprawdź w preferencjach Magellana opcję: Desktop-> Hidden drives...

[#3] Re: emulowany dysk

@Dopuser, post #2

Zresztą by go sformatować nie musisz mieć ikonki tego dysku na blacie...
Wejdż do menu w belce tytułowej Magellana, opcja: Icons -> Format Disk... pokazą ci się wylistowane wszystkie napędy i kilka opcji związanych z formatowaniem.... jeżeli to HDF większy od 4GB to użyj tylko opcji Quick Format zamiast pełnego formatu...

[#4] Re: emulowany dysk

@Dopuser, post #2

Zaden z dyskow nie jest ukryty. Ponadto problem wystepuje rowniez wtedy, gdy uruchamiam system z dyskietki workbencha.

[#5] Re: emulowany dysk

@Leszek, post #1

Zamiast Assign List użyj polecenia AmigaDOS Info... ja mam podpięte jako menus w belce tytułowej... pokazuje tylko napędy zamiast listy przypisań... i wypluwa nieco więcej informacji niż Assign Vols...

[#6] Re: emulowany dysk

@Leszek, post #1

Bardzo dziekuje PANOWIE! Udalo sie. Swoja droga az mi wstyd, ze sam na to nie wpadlem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem