[#1] emulacja partycji LITOSCI !
PANOWIE co jest grane ?
NIe moglem wyjsc z podziwu, kiedy uruchomilem WinUAE z trzema zamontowanymi (emulowanymi) partycjami, na ekranie 1024x768x32 bity.
pod picasso96. Niestety na swoje nieszczescie doszedlem do wniosku, ze
partycja startowa o wielkosci 512 MB jest zbyt mala i zrobliem nastepna,
o wielkosci 2 GB. Jakie bylo moje rozczarowanie, kiedy po trzech dniach
prob, nie udalo mi sie zabootowac AMISI. Za kazdym razem zglasza mi sie
blad '8000 0008' i pozostaje wyjscie z WinUAE. Co ciekawe, jezeli wystartuje z floderu PC, to wszystko ladnie sie uruchamia, ale nie moge
uzyskac trybow uae, a co za tym idzie niemozliwe jest uzyskanie pelnego
ekranu.
Czy jest KTOS, kto potrafi mi pomoc ?

[#2] Re: emulacja partycji LITOSCI !

@Leszek, post #1

Nie montuj tych dodatkowych partycji i zobacz czy się poprawiło chociaż w dokumentacji coś piszą że plikopartycje >2GB są obsługiwane ale na ntfs jeśli dobrze zrozumiałem. :) "Also, larger hard files supported above 2Gb especially with NTFS." Ja mam partycję startową 70MB i nie narzekam.
[#3] Re: emulacja partycji LITOSCI !

@Leszek, post #1

partycja startowa o wielkosci 512 MB jest zbyt mala i zrobliem nastepna,

Zaloz partycje 690 MB. Latwo pozniej skopiowac calosc na CD, a 690 w pelni wystarczy na soft typu DOpus, multimedia, antywirus i inne niezbedne oprogramowanie. Reszte specjalistycznego softu zainstaluj na doatkowych partycjach. Tez polecam 690 (Chyba ze masz nagrywarke DVD, to mozna 4 GB) ;) , wtedy bedzie latwiej zbackupowac dane.

Dodane:
1024x768x32 bity

Ale po co az tyle? WB idealnie wyglada w 16 bitach.

Ostatnia modyfikacja: 26.07.05 00:46
[#4] Re: emulacja partycji LITOSCI !

@Leszek, post #1

Witam i dziekuje za porady !
Na szczescie jakos sobie poradzilem i zamontowalem:
- partycja startowa = 768 MB
- druga = 2 GB
- trzecia = 4 GB.
Panowie ! Ogladac AMISIE pod emulatorem, dzialajaca z zawrotnymi
predkosciami to wspaniala sprawa ! :D

[#5] Re: emulacja partycji LITOSCI !

@Andrzej Drozd, post #3

Ale po co az tyle? WB idealnie wyglada w 16 bitach.

A czemu co nie?? Skoro oba tryby dzialaja praktycznie z rowna predkoscia(smigaja)??

32 bity warto wlaczyc nawet dla ladniejszych tapet(sprobuj ustawic w 16bitach(bez ditheringu) tapete, ktora ma bardzo wiele odcieni np. niebieskiego)

Ostatnia modyfikacja: 26.07.05 17:20
[#6] Re: emulacja partycji LITOSCI !

@Leszek, post #1

Ja ze swej strony podam linka http://www.uae.rzeszow.net/amithlon.php tu wszystko jest na talerzu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem