[#1] CD-ROM pod UAE
Jest jakas opcja na uruchomienie CD-ROMu pod UAE? Jakos nie moge nigdzie znalezc zadnych bibliotek, ani sterownikow pod UAE, ktore by mi to umozliwily.

[#2] Re: CD-ROM pod UAE

@5K18a, post #1

Tak jak w Amidze... zmień tylko na uaescsi.device i unit=0...

[#3] Re: CD-ROM pod UAE

@Dopuser, post #2

No faktyczne nie zauwazylem tej opcji w UAE Teraz widac cdki ale mam problem z odgrywaniem CD-Audio. Program PlayCD nie moze znalezc napedu CD-ROM. Takie wyskakuje mi okienko. Chociaz ze ustawilem w playerze poprawne dane cdromu (dosdev, device i unit)

[#4] Re: CD-ROM pod UAE

@5K18a, post #3

Program PlayCD nie moze znalezc napedu CD-ROM. Takie wyskakuje mi okienko. Chociaz ze ustawilem w playerze poprawne dane cdromu (dosdev, device i unit)

Ja odtwarzam CDDA za pomocą Play16... a właściwie to po umieszczeniu płytki CDDA w napędzie to ona się automagicznie sama odtwarza... taki autostart... :)

[#5] Re: CD-ROM pod UAE

@Dopuser, post #2

Jak zmienie w ustawieniach UAE (rozne) na uaescsi.device to pojawia mi sie blad w System Request "CGXAGA Program failed (error #8000000A). Wait for disk activity to finish." oczywiscie pod OSem 3.9 na samym poczatku. Poza tym jak probuje edytowac Startup-Sequence bez bootowania na CEDzie to nie chce zapisac pliku, a jak pod OSem, to nie otwiera tekstu tylko jakies krzaki... pod OSem prawdziwej Amigi moglem edytowac S-S bez problemu. W S-S chce dopisac mount CD0: i nie moge ;(
[#6] Re: CD-ROM pod UAE

@HuNteR, post #5

ak zmienie w ustawieniach UAE (rozne) na uaescsi.device to pojawia mi sie blad w System Request "CGXAGA Program failed (error #8000000A).

Sciagnij AmiSYS2 (system na plikopartycji dla WinUAE, z zainstalowanym CD-ROMem itp.). Jakby co to poszukam linka. News byl takze na PPA.

Poza tym jak probuje edytowac Startup-Sequence bez bootowania na CEDzie to nie chce zapisac pliku

Tak sie dzialo/dzieje w starszych wersjach, gdy system byl zainstalowany w katalogu.

a jak pod OSem, to nie otwiera tekstu tylko jakies krzaki...

CED3 krzaczy sie na emulacji AGA. Na P96 jest OK. Ale tak czy siak rozwiazaniem bedzie CED4.
[#7] Re: CD-ROM pod UAE

@Andrzej Drozd, post #6

Na tej stronce masz AmigaSys2.Do instalacji będziesz potrzebował adf-ów z WB3.0/3.1 bądź płytke instalacyjną z WB3.9.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem