[#1] WinUAE 1.0 a rozdzielczosc
Nie wiem czemu przy przelaczaniu rodzielczosci uaegfx na PAL lub HiRel Laced na HiRes zaczyna cos sie dziac z bitmapa, obraz robi sie na szerokosc okolo 33% a na wysokosc 200% i wychodzi poza ekran. Nie pomagaja zadne operacje w Amidze typu A + M, A + N, pomaga tylko wylaczenie Emulatora i ponowne go wlaczenie. Mam tez problem z dzwiekiem, tj gdy odezwie sie krotki dzwiek ostrzegawczy wystepuje dziwne echo. Czasami sa trzaski podczas odtwarzania modow na hippoplayerze.
PS.W DOSowej grze Deluxe Ski Jump 2.1 (to juz na PieCu) wystepuje podobne echo. Zanim to echo minie zaglusza pozostale dzwieki, ktore upiekszaja kompa.
[#2] Re: WinUAE 1.0 a rozdzielczosc

@HuNteR, post #1

Wyłącz efekty DSP na karcie muzycznej.
[#3] Re: WinUAE 1.0 a rozdzielczosc

@Sylwester, post #2

To ze wystepuje echo moze byc sprawa zbyt wolnego procesora. Polecam ustawic odswiezanie ekranu w emulatorze na co druga klatke. Napisz jaka masz konfiguracje pc.

[#4] Re: WinUAE 1.0 a rozdzielczosc

@Lorak, post #3

Watpie aby to byla wina zbyt slabego procesora, bo posiadam: IntelCeleron 2.8Ghz 512MB RAM, GeForce 5900XT 256BIT 128MB.
Mysle, ze wina moze lezec po stronie karty dzwiekowej Realtek Plus, ktora jest zintegrowana z plyta glowna MSI, teraz zreszta z tego co wiem innych nie produkuja.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem