[#1] AmigaSys i problemy od początku
Cześć.

Ściągnąłem AmigaSys ze stronki "wydawców" i zainstalowałem. Podpięła się pod WinUAE, w konfigu jest nowy wpis. ładuję, klikam start i mam coś takiego jak na fotce:

Wkłądam więc pliko-dyskietkę, klikam start i mam to:

...czyli ciemny ekran, zero reakcji i "świecenie" LEDa od DF0 oraz użycie procesora 150% !
Co jest nie teges? Co robię źle? Czy na tej dyskietce ma coś być?
[#2] Re: AmigaSys i problemy od początku

@AlaN, post #1

Potrzebny Ci kickstart w odpowiedniej wersji do uruchomienia WinUAE.

[#3] Re: AmigaSys i problemy od początku

@MinisterQ, post #2

Piękne dzieki. Faktycznie, nie wczytywało mi kickstartu. Potem po 1-szym uruchomieniu myślałem że to wszystko, a trzeba było jeszcze przejść przez instalację dyskietek WB i Extras :) . Po tym ruszyło od razu. ładne, i działa :D
Jeszcze raz dziekuję.

[#4] Re: AmigaSys i problemy od początku

@AlaN, post #3

Witam,
jestem nowy i moze zadam glupie pytanie, ale coz...
Podczas instalacji AmigaSys3 system prosi o dyskietki Workbench 3.1 i Extras chyba... format adf oczywiscie. Skad mam je wziac? Czy sa konieczne? Czy jest ktos na tyle mily i podesle mi na maila, jesli sa konieczne?
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
[#5] Re: AmigaSys i problemy od początku

@Cube, post #4

Dyskietki sa konieczne do pracy. Bez nich nic nie zdziałasz z 'AmigaSys3'. Można te dwie dyskietki ADF znaleźć np. strzałka w prawo TUTAJ. Tylko sobie rozpakuj.

Ostatnia modyfikacja: 26.05.06 12:58
[#6] Re: AmigaSys i problemy od początku

@AlaN, post #5

Dzieki. Dzis walcze dalej...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem