[#1] stery graf. w amithlonie
udalo sie komus odpalic amithlona w 24bit/32bit na GF200MX Turbo (jak oczywiscie ma cus takiego). jak tak to z jakim kernelem i czy dziala z nim 3D?

probowalem z kernelami nf i std (osoby w temacie chyba wiedza o co chodzi), zarowno std jak i nf ruszyly w starszych wersjach (eksperymantalne-nowsze nie chca) i grafika w screenmode, jak w p96mode istnieje, tzn. widoczne sa tryby 24/32bit i "dzialaja" ale ramek okien nie ma wogole a po otwarciu kilku programow/okien ekran jest juz tak zasmiecony ze nic wlasciwie nie widac(wogole nie odswierzany jest WB)

robie cos nie tak czy po prostu nie mam wlasciwego kernela?

[#2] Re: stery graf. w amithlonie

@stebel, post #1

Echhh... z "MX" wszelakimi zawsze są problemy. :P
3D "działa" AKCELEROWANE tylko z Voodoo 3 PCI. Na pozostałych kartach tylko nieakcelerowane sprzętowo.
Może trzeba pogrzebać w Setconfig >NIL: p96_accell
w swoim startup-sequence. U mnie działa dobrze z liczbą: 247 (ale ja mam sterego dobrego GeFroca 1 DDR Pro). Zobacz np. 0.
Jeśli nie, to pewnie karta jest poprostu nieobsługiwana i tyle... :/
Może jeszcze:
setconfig p96_lowwdith 4096
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem