[#1] jaką wersję winuae wybrać?
Mam PIII500mhz, 128 ramu - jest to dość stary pecet jak na dzisiejsze czasy. Jaką wersję winuae mi polecacie? Zależy mi na tym by była stabilna, nie było błędów z grafiką. Raczej gry 3d odpadają (z drugiej strony zawsze można zmniejszyć liczbę klatek). I jeszcze jedna ważna rzecz - żeby można było nagrywać video. Na muzyce mi nie zależy, zwykle nie słucham bo mi się neostrada rozłancza.

[#2] Re: jaką wersjê winuae wybrać?

@ZigZag85, post #1

Zdecydwanie najnowszą czyli 1.1.1 - najbardziej dopracowana i ma wszystko czego potrzebujesz. Do tego polecam Ami Kit i będzie pełen wypasik ;o) !!!!

www.winuae.net
www.amikit.amiga.sk

Powodzenia!

[#3] Re: jaką wersję winuae wybrać?

@ZigZag85, post #1

Najlepiej najnowszą - 1.1.1. Jest bardzo stabilna, choć nie emuluje idealnie kości AGA (występują błędy z grafiką).
[#4] Re: jaką wersjê winuae wybrać?

@Ziolo, post #3

Cóż, skoro tak mówisz to pewnie masz rację. Im nowsza wersja tym mniej błędów związanych z grafiką. Nim zaczełem używać wersji 8.x zdażało się że nie było widać ekranu, poszczególnych elementów, albo było pomijane intro. Mam jeszcze jedno pytanie jakie parametry mam wybrać do opcji zgrywania video by pliki avi można było potem oglądać pod wb, mac os, słowem innych systemach niż win? Pozdrawiam.

P.S. Co do wb wybieranie gotowych pakietów jest dobre jak się ma mało czasu. Jak się ma taki sprzęt jak mój to lepiej samemu sobie złożyć.

[#5] Re: jaką wersjê winuae wybrać?

@ZigZag85, post #1

WinUAE jest bardzo dobry, ale do słabszych sprzętów wybierany był WinFellow - może też go wypróbujesz ?

[#6] Re: jaką wersjê winuae wybrać?

@Anthrox, post #5

nie dzięki... mi zależy na AGA i wb3.1

[#7] Re: jaką wersjê winuae wybrać?

@ZigZag85, post #6

Przy takim sprzecie zgrywanie obrazu do avi mija sie z celem. Przy nawet leciwej kompresji uzyskasz wraz z emulacja 2-4fps. Jesli koniecznie chcesz zrzucic video ze screenu wb to zapisuj bez kompresji a pozniej machnij to do mpga [jest fajny darmowy programik do tego {tsunamiMPEG czy jakos tak}] tylko ze musisz miec duuuuzo cierpliwosci i jakies korki do uszu bo dysk bedzie baaardzo glosny:)

[#8] Re: jaką wersję winuae wybrać?

@Lorak, post #7

są też kodeki bardzo mało procesorożerne (np. mjpeg), po co maltretować dysk?
zresztą cóż z tego że będzie wolno szło? na nagranym Avi nie będzie tego widać... (chociaż jego powstanie potrwa zapewne długo).

Ostatnia modyfikacja: 05.01.06 00:15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem