[#1] FroggerNG na WinUAE ?
Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie działania FroggeraNG pod WinUAE (ver 0.8.25 akurat). Otóż nie mogę uzyskać owej opcji DISPLAY=P96. O ile dobrze czytam w docu, to jest to picassowy overlay...
Gdy wpisze owe wyrażenie w tooltypes, to albo wyskoczy requester: "PIP not available for other reason", albo takie : "couldn`t get a free pen for occlusion". Nie wiem dlaczego PIP nie jest dostępne, instalowałem Picasso96 pod WinUAE, mam Workbencha w 16 bitach 1024x768... Czy trzeba coś uzupełnić, coś ustawić, czy Frogger po prostu nie da takiej możliwości pod WinUAE? Próbowałem zmieniać jakość ditheringu w WBPattern, ale bez rezultatu...
[#2] Re: FroggerNG na WinUAE ?

@Dave, post #1

Nie chce być ten tego, nachalny, ale wie ktoś może jak to jest z tym FroggeremNG pod WinUAE ? Będę wdzięczny za wskazówki i wyjaśnienia... :)
[#3] Re: FroggerNG na WinUAE ?

@Dave, post #2

Wyslij moze jednak majla do samego autora programu. Mozesz po polsku :)
[#4] Re: FroggerNG na WinUAE ?

@Andrzej Drozd, post #3

Znalazłem coś o tym problemie w archiwum listy dyskusyjnej o Froggerze pod adresem:

http://groups.yahoo.com/group/tvision/message/1540

przy czasie poczytam sobie to archiwum szerzej, a jak nie pomoże, to napisze do autora...
[#5] Re: FroggerNG na WinUAE ?

@Dave, post #1

Przytaczam wyjaśnienie, które kiedyś dostałem od autora FroggeraNG.

Otóż opcja DISPLAY=P96 nie zadziała na WinUAE (podobnie zresztą nie działa u mnie w Amithlonie), ponieważ sterownik uaegfx dla WinUAE, jest nieco odmienny od tego z Picasso96 dla prawdziwych Amig i nie wspiera funkcji PIP.
Wydaje się więc, że tak samo można powiedzieć o driverach dla Amithlona.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem