[#1] WinUAE i kalwiatura
Witam!
bawie sie ostatnio w WinUAe i mam neta. (Ten post pisze z pc bo przy szóstym skasowaniu całości sić wkurzyłem) Mam problem z klaiwaturką, mianowicie litery nie nadażają za moim pismem i czćsto jest tak, że ja pisze jedno ł a wychodzi ich dziesićc. Co ciekawe, po wciśnićciu backspace i przytrzymaniu kasuje wszystko co napisałem (po literce, kasuje jak przy wciśnićtym nawet przy puszczeniu). Czy szanowna brać amigowa może mi pomuc w tym jakże dziwnym zdarzeniu. Przeżuciłe siuć właśnie na O.S 3.5 i czuje sić lepszy bo moge odpalić Aweba (ale dalej nie moge Amigg po instalowaniu wszystkiego co potzreba) i coś se popisać po stronkach. A tu figć nici.
[#2] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #1

Ustaw UAE jak pod tym linkiem
http://img498.imageshack.us/img498/4760/uaeset7tf.jpg
i napisz czy pomogło.
[#3] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #1

Przeżuciłe siuć właśnie na O.S 3.5 i czuje sić lepszy bo moge odpalić Aweba

AWeba odpalisz tez na WB3.0/3.1, tylko musisz zainstalowac poprzednika Reaction (zawartego w OS3.5/3.9), ktory nazywa sie ClassAct.

ale dalej nie moge Amigg po instalowaniu wszystkiego co potzreba

Naprawde wystarczy zainstalowac tylko to, o czym pisze w wymaganiach.
[#4] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #1

Włącz emulację dźwięku to będzie można "normalnie" pisać ;)

[#5] Re: WinUAE i kalwiatura

@koodlaty, post #4

dźwićk mam wlączony. A z Amigg robiłem dokładnie jak w instrukcji. ściągnąłem wszystko co potzrebne ze strony głównej Amigg. ja mam pecha do amigi i tyle. Gadami sić odpala, ale jest do dupy.

[#6] Re: WinUAE i kalwiatura

@koodlaty, post #4

a ustawienia to mam dokładnie tak jak na zdjćciu. Mam ustawione na picasso96, ale to nie zmienia nic. miałem nawet indirectx.

[#7] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #5

Dobra, ale co się dokładnie dzieje; jakie komunikaty się pojawiają? Czy amigg jest już zainstalowany i przy odpalaniu się wywala?

[#8] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #6

Aaaaa już wiem, zakładka Priority ustaw "When Active" na Normal. Za wysoki priorytet powoduje że UAE i inne windziane procesy konkurują ze sobą o dostęp do czasu procesora i objaw jest taki jak opisałeś. To musi być to.
[#9] Re: WinUAE i kalwiatura

@Sylwester, post #8

Dzienki za rade! faktycz może jeszcze jakaś pomoc co do A weba. Jak wchodze na ppa, to czcionki sa niewyraźne. Gdzie to zmienić i jak?
Apropo amigg. Wychodzi komunikat (main task request)
nie moge stworzyć aplikacji. Moge wcisnąć tylko: "obiecuje się poprawić"
a potem to już tylko guru. odpala amigg 68k, bo mos nie chce się wogule odpalić

[#10] Re: WinUAE i kalwiatura

@[S]oprano, post #9

Krój i rozmiar czcionek zmienia się w preferencjach AWeba a co do AmiGG to IMO brak lub nieodpowiednia wersja którejś z bibliotek MUI. Odpal Snoopdos a potem AmiGG i ładnie Ci wypisze co go boli, wersji pod MOS nie uruchomisz bo to zupełnie inna bajka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem