[#1] UAE pod WOS-a
Pytanko mam banalne: jak zamknąć amigowy port UAE (wersja WOS)? Czy da się to zrobić inaczej, niż przez reset Amigi?

Pozdrawiam.
[#2] Re: UAE pod WOS-a

@Daclaw, post #1

jeju skad masz uae wos? Podeslesz mi? bardzo bym prosil. Jak to chodzi bo wersja 68k straszna jest:)
[#3] Re: UAE pod WOS-a

@Fazior, post #2

Czym jest WOS? Może chodzi o warpup? Może o wersjie amigowego uae pod karty turbo PPC? Niewiem.

[#4] Re: UAE pod WOS-a

@ZigZag85, post #3

Chodzi o warpos czyli warpup czyli amigowe uae pod ppc. Ja nie znalazłem takiego dziwa ale chcialbym je posiąsc:)
[#5] Re: UAE pod WOS-a

@Fazior, post #4

Tu jest do pobrania ...
http://amigos.amiga.hu/ancientoys/utils.html
[#6] Re: UAE pod WOS-a

@HiMark, post #5

Warto zapamiętać.

[#7] Re: UAE pod WOS-a

@ZigZag85, post #6

Znaczy jezeli chodzi Ci o moja wypowiedz to chodzi mi o to ze wos=skrot od warpos co=warpup
[#8] ;)

@Fazior, post #2

Myślałem, że pierwotny post się nie wysłał i dlatego tu nie bywałem.

Subiektywne wrażenie z pracy na Blizzardzie 603e/200 040/25 (z wyłączoną emulacją dźwięku) jest na poziomie A1200 z fastem, gdy emulator korzysta z karty GFX przez P96. Przy emulacji natywnych trybów graficznych mamy mniej-więcej gołą A500 (cały czas mowa o 603e i braku dźwięku). Na A4000 z CSPPC 604e/200 060/50 jest w każdym z powyższych przypadków na oko ze 2x szybciej - bardzo wygodnie można się np. bawić Amosem nie ślepnąc przy tym w PAL-u. Niestety włączenie emulacji dźwięku DRASTYCZNIE obniża osiągi.

To wszystko są wrażenia "na oko", ponieważ żadnym benchmarkiem nie da się wiarygodnie zmierzyć wydajności UAE.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem