[#1] dysk Ami pod Pc
Chcialbym postawic pod amithlonem/winuea Ami z dyskiem oryginalnym(tzn. sformatowym na Ami). Ale boje sie, bo gdzies przeczytalem ze trzeba uwazac, zeby windows nie zaczal grzebac na nim bo wtedy wszysko diabli wezma. Jak zabezpieczyc ten dysk przed win?

[#2] Re: dysk Ami pod Pc

@Mat, post #1

Jeśli masz WinXP to będzie ok. Poprostu nie odpalaj FDiska ani żadnych pierdół co to służa do partycjonowania dysku. Kiedys miałem na jednym dysku partycję w FFS i FAT32 - amiga widziała obydwie a pod win nagywałem na FAT32 potrzebne mi pliki. W końcu coś sie skopało i w każdym katalogu mialem "checksum error" więc wole mieć tylko FFS-y na dysku Amigowym :)

[#3] Re: dysk Ami pod Pc

@Mat, post #1

Jak zabezpieczyc ten dysk przed win?

Zrobic backup na cdrw i kombinowac do woli, az sie uda ;)
[#4] Re: dysk Ami pod Pc

@Andrzej Drozd, post #3

Backupu zrobic nie mogem, nie mam na czym :(

[#5] Re: dysk Ami pod Pc

@Mat, post #1

Cześć Mat
Pod winuae opatrzonym versia 1.2 sprawdzalem 5 różnych dyskow i nic się nie dzije wszystko pięknie działa.Pod amithlonem też niepowinno być problemow.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem