[#1] UAE Beginner
Jaki plik jest potrzebny, żeby był widoczny CD Rom pod UAE? (atapi.device nie chce działać)

Co jest potrzebne (poza IBrowse) do Internetu? (mam w szkole stałe łącze, transfery ponad 500K/s)

[#2] Re: UAE Beginner

@El Amigos, post #1

w opcjach uae zaznaczasz- UAEscsi.device i w device cd-romu device:uaescsi.device a unit=0.

Ostatnia modyfikacja: 27.03.06 17:44
[#3] Re: UAE Beginner

@phl22, post #2

Dzięki, sprawdzę.

PS. A czy istnieje możliwość wyemulowania obrazu RGB na monitorach zgodnych z VGA? (tych do PC)

[#4] Re: UAE Beginner

@El Amigos, post #3

co do internetu to powinien dzialac odrazu bez instalowania stosu tcp/ip zaZnacz w misc opcje bsdsocket.library emulation i juz jest :P ! mozesz tez naped cd dodac jako partycje do systemu ale ja tego nigdy nie robilem wiec nie powiem ci jak to dziala.
jezeli chodzi ci o palete to raczej jest tak jak na oryginale chyba ze chodzi ci o tryby pal. ale albo uzyjesz filtrow na open gl/dx7. albo sprobuj odpalic w 1280x1024, tylko nie powiem ci czy nie otrzymasz zamiast tego okienka wielkosci 1/4 ekranu pamietam ze z tym byl problem w winuae niestety :(

[#5] Re: UAE Beginner

@El Amigos, post #3

Na WinUAE nie da się (podobnie jak na żadnym innym programie PC) otrzymać na wyjściu VGA obrazu PAL - to wynika z konstrukcji kart graficznych. Tak więc nie martw się - obraz PAL emulowanej Amigi tak naprawdę bedzie obrazem SVGA i na monitorze PC wyświetli się bez problemów.
Gdyby otrzymany obraz nie wypełniał całości ekranu, użyj filtrów OpenGL (zakłądka w WinUAE) - to działa.
[#6] Re: UAE Beginner

@wali7, post #5

Jak puszczam OpenGL to obraz jest lepszej jakości, ale i tak pixele (dobrze je widać w SWOSie na piłkarzykach) są spore.

Jeśli z Netem wszystko od razu jest OK, to nie mam więcej pytań.

CD Rom - mountuje się, ale nie wiem czemu nie chce się odświeżać (bez znaczenia, czy wyjmę płytkę, czy też użyję polecenia Eject).

Szkoda, że dziś mam kompy z Win2000 Pro (sprawdziłbym Net). Na nich WinUAE nie może się uruchomić (jakiś długi komunikat...; a ogólnie to brak jakiejś biblioteki dynamicznej czy coś koło tego :))

[#7] Re: UAE Beginner 2

@El Amigos, post #1

Czy jest możliwy dostęp do amigowych dyskietek 880K na PC? (tyle że prawdziwych dyskietek, a nie ich obrazów .adf czy innych)
Pod UAE nie mam pojęcia jak taki dysk zainicjować po włożeniu do stacji...

[#8] Re: UAE Beginner 2

@El Amigos, post #7

Poczytaj o Catweasel czy jak tam to się pisze.
[#9] Re: UAE Beginner 2

@Sylwester, post #8

1. Jeśli masz jakieś problemy doradzam AmigaSYS3...naprawdę warto to wrzucić na WinUAE-przynajmniej nie trzeba męczyc się ze ściąganiem softu z neta.
2. Stacje dyskietek PC nie odczytują dyskietek z Amigi (niezależnie czy 880KB czy też 1,76MB, niezależnie czy 3,5'' czy też 5,25'').
Istnieje jednak sprzetowy emulator amigi i jej stacji dysków czyli tak jak ktoś już to wspominał Catweasel...z tego co pamiętam montowany był w slocie PCI i miał z tyłu niektóre wyjścia/wejścia standardowej amigi (myszka etc. ?).
Niemniej jednak jest on rzadko spotykany i dość drogi...zatem dla UAE jednak lepsze będą ADFy i DMSy.
[#10] Re: UAE Beginner 2

@abcdef, post #9

No to fatalnie. ;(

[#11] UAE Begginer - Gfx

@El Amigos, post #1

Nie wiem jak na GeForce2 32M uzyskać ekran 32 bitowy na Workbenchu. Próbowałem programu CGX Mode, ale nic z niego nie wyszło. Trzeba użyć systemu RTG?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem