[#1] jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?
Iso zrobione z gierki playstation 1 na makecd
jakiego użyć programu na pc-e zeby spalić to gotowe iso na cdr-a.
-Iso mode2 oczywiście-.
ps.
zawsze robiłem to fryingpanie freewerowej wersji ale zmieniłem nagrywarke na "LG" i -lipa-.
[#2] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Gościu, post #1

jak zrobiłeś na MakeCD to czemu na nim też nie nagrasz?

Na windowsie Nero nagrywa obrazy ISO. Że to jest mode2 nie powinno raczej przeszkadzać.
[#3] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@R-Tea, post #2

nagrywam nero ale niedziała na pleyu a pod windozom gdy klikam na płyte to otwiera mi sie i co tam widze? ....nic niema tam nic.
Gdy płyte sprawdzam na makecd w target cdr to pokazuje mi traka w mode 2 ale sama płyta pod amigom widziana jest jako niezainicjowana.
pod makecd nienagrywam bo niemam orginału.

zadałem pytanie na forum licząc na to że ktoś już to robił
i poda mi dokładne wskazówki za co ja byłbym wdzięczny no i zaoszczędził bym czas . Jeszcze poczekam do końca tygodnia na podpowiedzi i sam sie za to wezmę.
[#4] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Gościu, post #3

Masz dostęp do PC to zamontuj ten obraz i zobacz czy tam cokolwiek jest. Piszesz że zrzucałeś to przez demo MakeCD a ono nie pozwala na tryb DAO, może MakeCD stworzył plik z samymi zerami wewnątrz?
[#5] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Sylwester, post #4

Nagrywałem to iso frying panem na mojej starej hp która już niedziała
i wszystko było o.k. No , mam też kilka innych obrazów mode 2
i też nieumiem ich nagrać pod windozom.
A obrazy tworzone pod windozom i nagrywane pod windozom cdrwinem
działają doskonale.
[#6] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Sylwester, post #4

montowałem widzi wszystko jest.
[#7] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Gościu, post #1

Grzesiek (Gościu) pytał też na CDRinfo.pl Tamtejsi "szpece" od palenia płyt mu nie pomogli. Niech ludzie z PPA pokażą, że lepiej od "szpeców" znają się nie tylko na Amidze ale też i na Windowsie używanym przez "szpeców" i pomogą Grześkowi. :D
Wymieńcie tylko jakie znacie darmowe programy pod Win, które palą ISO Mode2 to on sobie je po kolei wypróbuje i może któryś w końcu nagra poprawnie obraz stworzony na MakeCD.
[#8] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@R-Tea, post #7

Nero nagrywa mode2 bez problemów. Problem może być w formacie obrazu. Jeśli nie jest to cue/bin/img/nrg to być może mogą być problemy. Wtedy najlepiej skonwerterować obraz na cue/bin.
[#9] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@R-Tea, post #7

Alcohol 120%

Ostatnia modyfikacja: 22.05.06 14:13
[#10] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Gościu, post #6

Jest jeszcze jedna możliwość, jeśli zamontowany obraz jest OK to np. w CloneCD kopiujemy w locie z wirtualnego napędu na prawdziwy.
[#11] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Sylwester, post #10

czym taki obraz podmontować?
[#12] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@R-Tea, post #11

Cały czas mowa o PC więc Daemon Tools, nie mylić z Tools Daemon na Ami. :P
[#13] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@alpine, post #9

hej! alpine
dasz mi jeszcze jakieś wskazowki moze trzeba przestawic jeszcze jakis parametr ?
sprawdzilem i niedziala. ale ale ale .....na plytce sa dokladnie te pliki ktore powinny tam być więc moze jestem juz blisko.
wielkie dzięki za podpowiedź , z góry dzieki za ponowną .
[#14] Re: jak iso mode 2 zrobione na makecd wypalić na piecu..,jakiego użyć programu?

@Gościu, post #13

Nie powiem Ci dokładnie bo wiem tylko że trzeba wybrać profil: 'playstation' :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem