[#1] UAE i Scope'y
Od wczoraj mam UAE skonfigurowany pod kartę graficzną (GeForce2 MX400 32M) dzięki Picasso96. System chodzi o wiele szybciej niż w PALu, ale jakikolwiek uruchomiony scope (wizualizotor?) zwalnia kilkakrotnie cały config. Scope'y są w zaledwie 4 kolorkach (np. te wbudowane w Hipka). Żadnego (zauważalnego dla oka) przycięcia nie było, jak pracowałem w PALu w 640x256 czy 512.

Obenie rozdziałka jest ustawiona na 800x600x16. Może i za słaby mam procek, bo tylko Celek 300A@450MHz, ale dlaczego coś tak błahego jak scope się dławi?

Nie zaznaczałem żadnych pozycji, które są do wyboru w programie preferencyjnym PVS. Wszystko zostawiłem, tak jak to zrobił installer.

[#2] Re: UAE i Scope'y

@El Amigos, post #1

Ustaw CPU jak na obrazku http://img228.imageshack.us/my.php?image=uaecpu7km.png a priorytet daj na Normal.
[#3] Re: UAE i Scope'y

@Sylwester, post #2

A ja ustawiłem na 'Adjustable between CPU & Chipset' i oba pokrętła na maxa w lewo (tak mi się wydawało najszybciej). A JIT zostawiłem bez dodatkowej konfiguracji (bez Force Settings). Czyli chodzi o oryginalny Chipset timing? Jak wrócę do domciu to sprawdzę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem